Socialrådgivare/Nätverksledare [NB this opening has expired]

Occupation: Socialsekreterare
Employer: Halmstads kommun, Barn och Ungdomsavdelning, Socialförvaltningen
Workplace location: Halmstad, Hallands län, Sverige
Last application date: 2020-06-22
Publication date: 2020-06-08

Prerequisites

Work experiences: Socialsekreterare;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.ARBETSUPPGIFTER
På barn och ungdomsavdelningen beaktar vi familjers behov med barnperspektiv i fokus. Vi är måna om ett gott bemötande, samverkan och tillit till alla de vi möter i vårt arbete. Detta skapar positiva möten som ger arbetsglädje och god kvalitet

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.

Vill du vara med som nätverksledare i vårt familjeorienterade nätverksarbete där vi samordnar stödresurserna för barns och ungdomars bästa?

Människor är unika och har en säregen förmåga att medverka till lösningar i den situation de befinner sig i. Vi arbetar med att inspirera, skapa hopp och väcka den inneboende kraft som finns i var och en. Alla har mer eller mindre ett personligt och professionellt nätverk av människor runt omkring sig som är beredda att ge stöd och hjälp. I nätverksarbetet fokuserar vi på dessa stödpersoner, försöker samordna deras stöd och ge dem stimulans att orka fortsätta ställa upp för varandra. Vi utgår från en systemisk grundsyn där familjeorienterat synsätt är viktigt för förändringsarbetet.

Nätverkslagets arbetsuppgifter är att som oberoende nätverksledare mobilisera, administrera och strukturerat leda olika former av nätverksmöten och tjänstemannamöten, att upprätta och följa upp SIP (samordnad individuell plan), samt i övrigt vara delaktiga i Förebyggande enhetens gemensamma uppdrag. Förebyggande enheten arbetar bl a med föräldraskapsstöd och samverkar med många andra viktiga aktörer. Stödgruppverksamhet finns för barn och föräldrar, information om socialtjänsten ingår i vårt uppdrag varför viss kvällstjänstgöring kan förekomma.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med lämplig högskoleutbildning som socionom eller likvärdigt som arbetsgivaren bedömer lämpligt. Du har goda kunskaper om socialt myndighets- och öppenvårdsarbete. Nätverksledarutbildning, stödgruppsledarutbildning för barn, kompetens i MI och barns rättigheter är mycket önskvärt.
För att vara framgångsrik i arbetet har du god förmåga till samarbete, lätt för att ta egna initiativ, är bekväm med att driva processer självständigt och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter.
Du har ett motiverande och coachande förhållningssätt i mötet med barn, ungdomar, föräldrar och de vi samverkar med. Du är strukturerad och resultatinriktad.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Vi undanber oss vänligen med bestämt erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Record metadata

Click to view metadata