Enhetschef till Barn och ungdomsavdelningen [NB this opening has expired]

Occupation: Enhetschef inom socialtjänst
Employer: Halmstads kommun, Barn och Ungdomsavdelning, Socialförvaltningen
Workplace location: Halmstad, Hallands län, Sverige
Last application date: 2020-12-13
Publication date: 2020-11-28

Prerequisites

Work experiences: Enhetschef inom socialtjänst;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.

På Placeringsenheten arbetar vi med att följa upp alla placerade barn 0-21 år i alla placeringsformer. Enheten har två enhetschefer, förste socialsekreterare, barnsekreterare, familjehemssekreterare, kontaktperson/ kontaktfamiljsekreterare, skol- och hälsosamordnare samt förstärkt familjehemsvård. Vi har idag totalt 27 medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER
Söker du en spännande utmaning och vill arbeta i en viktig samhällsnyttig verksamhet för barn och unga? Då kanske jobbet som enhetschef på barn och ungdomsavdelningens placeringsenhet är något för dig? Tjänsten är en tillsvidareanställning och ska tillsättas så snart som möjligt.

Dina främsta arbetsuppgifter som enhetschef blir att arbeta operativt och i nära samverkan tillsammans med kollegor inom barn och ungdomsavdelningen. I uppdraget kommer du att arbeta med strategiska frågor och planera framåt för framtiden i verksamheten, även detta i samverkan med andra i organisationen.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har en högskoleutbildning som socionom eller av arbetsgivaren likvärdig utbildning. Du har också flerårig erfarenhet av både socialt arbete och ledningsarbete. Det är meriterande om du har genomgått någon form av ledarutvecklingsprogram som exempelvis UL (utvecklande ledarskap). Det är dessutom en fördel om du har erfarenhet av utredningsarbete inom socialtjänst för barn och ungdomar, samt är insatt i de verktyg som framförallt används för att stödja förändringsarbetet såsom FiT (feedback informed treatment, SofS (signs of safety) och MI (motiverande samtal).

Som enhetschef på Halmstads kommun förväntas du motivera medarbetare och kollegor genom att ge stöd och möjligheter till personlig utveckling. Du är en förebild som sätter lämpliga normer för beteende och delegerar arbetsuppgifter på ett rättvist sätt. Du förväntas vara ett föredöme för arbetsgruppen och har en stark vilja att skapa laganda. Förutom att visa intresse och förståelse för andra ligger en styrka hos dig att förverkliga organisationens mål och strategier.

ÖVRIGT
Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Record metadata

Click to view metadata