Socialsekreterare [NB this opening has expired]

Occupation: Socialsekreterare
Employer: Halmstads kommun, Barn och Ungdomsavdelning, Socialförvaltningen
Workplace location: Halmstad, Hallands län, Sverige
Last application date: 2021-01-31
Publication date: 2021-01-13

Prerequisites

Work experiences: Socialsekreterare;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.

Barn- och ungdomsavdelningens verksamhet vänder sig till de barn, ungdomar och familjer som är i behov av stöd och hjälp på grund av sociala problem eller relationsproblematik. Den lagstiftning som framförallt är aktuell är Socialtjänstlagen (SoL), Lagen om vård och unga (LVU) och Föräldrabalken. Avdelningen ansvarar för myndighetsutövning och bistånd enligt SoL och LVU avseende barn och ungdomar, familjerådgivning, familjerätt, öppenvård, förebyggande arbete samt samverkan med skola och barnomsorg, verkställande av insatser gällande våld i nära relationer, externa placeringar av barn och ungdomar i såväl familjehem som i HVB

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare behöver du kunna hantera ett flertal individärenden utifrån den enskildes behov. Vill du ha ett arbete som är omväxlande och lärorikt? Där den ena dagen inte är den andra lik? Ett jobb där du utmanar och utmanas? Som kräver engagemang och mångsidighet? Där du behöver stå med båda fötterna på jorden?
Då kan vi erbjuda dig något. Vi söker en engagerad socialsekreterare med hjärtat på rätta stället till Halmstad som vill arbeta med barn, unga och föräldrar för att se vad just deras behov är.
Vill Du arbeta hos oss kommer du till en utredningsenhet som består av två enheter med ca 25 socialsekreterare totalt. Hos oss får du nära arbetsledning med en 1:e socialsekreterare på varje enhet som fungerar som bollplank för dig i ditt dagliga arbete. Vi strävar också efter att man ska arbeta tillsammans med en kollega i utredningsarbetet. Vi använder oss av flera olika verktyg såsom Signs of Safety, MI och Feedback informed treatment i samverkan med våra familjer.
På vår förvaltning tillämpar vi flextid och vi har aktiva hälsoinspiratörer som erbjuder olika aktiviteter med fokus på hälsa och friskvård.


KVALIFIKATIONER
Utbildning - Krav
Socionomexamen
God kunskap om lagstiftning och helst erfarenhet av myndighetsutövning

Körkort - Krav


ÖVRIGT
Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Vi undanber oss vänligen med bestämt erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Record metadata

Click to view metadata