Socialsekreterare, mottagningsenheten [NB this opening has expired]

Occupation: Socialsekreterare
Employer: Halmstads kommun, Barn och Ungdomsavdelning, Socialförvaltningen
Workplace location: Halmstad, Hallands län, Sverige
Last application date: 2021-04-22
Publication date: 2021-04-01

Prerequisites

Work experiences: Socialsekreterare;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.ARBETSUPPGIFTER
Är du intresserad av att arbeta med ett spännande projekt som gäller brottsoffer under det kommande året? Då kanske det är dig vi söker?

Du kommer att arbeta på Mottaget som ingår i avdelningen för Barn och Ungdom, tillsammans med medarbetare inriktade på våld i nära relation.
Ditt arbete som brottsofferhandläggare kommer att innehålla både en myndighetsutövande roll där du ska göra riskbedömningar, fatta beslut kring ansökan om skydd samt ha en stödjande roll till de brottsoffer som socialtjänsten kommer i kontakt med.
Dessutom ingår det i uppdraget att kartlägga målgruppen brottsoffer, vilka behov av stöd finns, vilken kompetens behövs, vilka samverkanspartners finns i kommunen att samarbeta med samt hur man jobbar med brottsoffer nationellt. Ditt material kommer sedan att användas som underlag till kommande organisation för brottsofferverksamheten på Socialförvaltningen i Halmstad kommun.

- Vi söker dig som har ett gott omdöme, analytisk förmåga och har intresse för människor.
- Du ska vara flexibel i ditt sätt, stresstålig och beredd på att arbetet periodvis är intensivt.
- Du ska ha empatisk och hög social förmåga, vara verbal, förtroendeskapande och prestigelös.
- Du ska ha ett utvecklat säkerhetstänk samt erfarenhet och mognad.
-Du ska ha god samarbetsförmåga med såväl interna som externa samverkanspartners.

Vi vill också att du har kunskap i MI - motiverande samtal, FREDA/SARA/PATRIARK - samt har utredningsvana.

Vi ser också att du har kunskap och förståelse av effekterna av våld i nära relation och att du har en positiv grundinställning och tro på människors vilja till att förändra sin situation. Erfarenhet av kvalificerat arbete med brottsoffer är meriterande.

KVALIFIKATIONER
Socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig

ÖVRIGT
Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Vi undanber oss vänligen med bestämt erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Record metadata

Click to view metadata