Sjuksköterska, strokevård, Medicinsk och geriatrisk klinik, Skellefteå.

Occupation: Sjuksköterska, grundutbildad
Employer: Region Västerbotten, Medicinsk o geriatrisk klinik Skellefteå
Workplace location: Skellefteå, Västerbottens län, Sverige
Last application date: 2022-01-30
Publication date: 2022-01-14This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen samlas primärvård, tandvård och sjukhusvård i en gemensam förvaltning och organiseras i läns- och närsjukvårdsområden. I närsjukvårdsområde Skellefteå ingår Akuten, Medicinsk och geriatrisk klinik, Rehabcentrum, Psykiatriska kliniken samt primärvården i Skellefteå och Norsjö. Tillsammans ska dessa verka för en god och nära vård.

Medicinsk och geriatrisk klinik i Skellefteå är en av sjukhusets största kliniker med cirka 300 medarbetare. Kliniken har idag 64 vårdplatser fördelade på fyra vårdavdelningar med olika medicinska inriktningar. Öppenvårdsverksamhet bedrivs inom områdena internmedicin och geriatrik och koncept med teamarbete finns inom olika subspecialiteter. Fysiologiskt laboratorium, dagsjukvård samt dialysverksamhet ingår i klinikens uppdrag. Inom klinikens organisation finns även en forskningsenhet med ett flertal aktiva forskare vilket innebär goda möjligheter att kombinera klinisk tjänstgöring med forskning.

Vi söker nu en sjuksköterska till medicinsk avdelning 3 för en anställning där det vid intresse finns möjlighet till kombinerad tjänstgöring mellan avdelning och 20% på strokemottagningen. Avdelning 3 är en del av medicinsk och geriatrisk klinik och har 16 vårdplatser. Inriktningen är stroke och internmedicin. Avdelningen har cirka 30 medarbetare.

I tjänsten ingår blandad tjänstgöring vilket innebär arbete dag, kväll, natt samt helgtjänstgöring. Vi jobbar i en arbetstidsmodell, modifierad 3-3, vilket främjar möjligheten till återhämtning bland annat genom att man har ett större antal fridagar per år jämfört med ett vanligt schema. Vi erbjuder också våra medarbetare friskvårdsbidrag eller friskvård på arbetstid.

Inskolning planeras individuellt utifrån tidigare erfarenheter.

Vill du ha varierande arbetsuppgifter, möta utmaningar och få möjligheten att växa? Då ska du söka jobb hos oss, en arbetsplats där dina kunskaper och ditt engagemang skapar förutsättningar till rätt behandling och bättre liv. Du är viktig för våra patienter och vår framtid.

ARBETSUPPGIFTER
Som sjuksköterska hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

I din roll som sjuksköterska på avdelningen är du en viktig del i teamet. Tillsammans med övriga yrkeskategorier arbetar du utifrån ett helhetsperspektiv med patienten i fokus. Arbetet bjuder på stor omväxling avseende innehåll och tempo. Som sjuksköterska ser du till patienternas medicinska och specifika omvårdnadsbehov. Utifrån det planeras samt prioriteras de åtgärder som ska sättas in. I din roll som sjuksköterska behöver du ha förmåga att leda och motivera dina kollegor för att skapa en god arbetsmiljö som bidrar till att patienterna erbjuds en kvalitativ vård.

I uppdraget som sjuksköterska på strokemottagningen ingår telefonrådgivning, sekundär prevention, information/undervisning till patient och närstående samt registrering i kvalitetsregistret Riks stroke. Med motiverande samtal på strokemottagningen bidrar du som sjuksköterska till att göra skillnad för varje patient i deras fortsatta rehabilitering efter akut sjukdom.


KVALIFIKATIONER
Vi söker en legitimerad sjuksköterska med intresse för medicin. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på medicinavdelning, annan akut verksamhet eller från strokevård. Även erfarenhet av mottagningsarbete är meriterande.

Som person är du ansvarskännande och engagerad. Du har en god samarbetsförmåga med människor i olika yrkeskategorier men har också en förmåga att arbeta självständigt samt är flexibel. Du har ett driv och en förmåga att se helheten för patienten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Record metadata

Click to view metadata