Enhetschef som resurs inom vård- och omsorgsboende

Occupation: Enhetschef, hälso- och sjukvård
Employer: Kungälvs kommun, Trygghet och Stöd
Workplace location: Kungälv, Västra Götalands län, Sverige
Last application date: 2022-01-30
Publication date: 2022-01-14

Prerequisites

Work experiences: Enhetschef, hälso- och sjukvård;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!
Beskrivning
Vi söker nu 2 enhetschefer till Sektor trygghet och stöd för att ersätta flera olika ordinarie enhetschefer inom särskilt boende som studerar 25% av sina tjänster.

Kungälvs kommun har i nuläget sex vård- och omsorgsboenden. Planering pågår för nybyggnation av ett nytt vård- och omsorgsboende som beräknas tas i drift 2025. Dessutom pågår en utbyggnad av Solhagas vård- och omsorgsboende med en ny enhet. Verksamheterna inom särskilt boende har tillgång till  verksamhetsstödjande personal. Ett projekt för rekrytering och planering pågår centralt inom sektor Trygghet och stöd.

 
Arbetsuppgifter
I denna tjänst går du in för olika enhetschefer när de är studielediga och frånvarande och leder olika personalgrupper. Du kommer att vara en ambulerande resurs under ca 2 år. Därefter kommer du att slussas över till en ny enhetschefstjänst på någon av de nya eller gamla enheterna. I rollen som enhetschef ingår verksamhets-, personal- och ekonomiansvar och du arbetar utifrån kommunens värdegrund.

Som enhetschef är du direkt underställd verksamhetschef och du kommer att ingå i ledningsgruppen som i nuläget består av 11 enhetschefer för Vård och Omsorgsboenden.  Enhetscheferna inom verksamheten samarbetar med kollegor i kommunen för att tillsammans ta höjd för olika utmaningar som arbetet medför. Det kan innebära att ingå i olika grupper för utveckling av verksamheten. Vi söker dig som är beredd att anta framtidens utmaningar, att driva vård- och omsorgsboendefrågor framåt i en tid av omställning och förändring. Vi arbetar tillsammans för att skapa en god vård och omsorg inom alla Trygghet och stöds verksamhetsområden.

Vi erbjuder en kreativ miljö med många glada skratt. Ett spännande och utvecklingsorienterat arbete som får dig att växa i ditt ledarskap. Tjänsterna innebär frihet och unika möjligheter att påverka i en dynamisk bransch där välfärdsteknologin är på frammarsch.

 
Kvalifikationer
För det här uppdraget söker vi dig med;
• Högskolexamen inom vård och omsorg, socionomexamen, social omsorg eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• 3 års chefserfarenhet, inom äldreomsorgen.
• Stort intresse av vård- och omsorgsfrågor.
• Aktiv och närvarande som ledare med förmåga att hantera såväl verksamhetsfrågor som att möta medarbetare på ett professionellt sätt.
• Hög IT kompetens, då vi arbetar i många olika verksamhetssystem.
• B-körkort.


Det är viktigt för oss att du har goda ledaregenskaper. För oss innebär det att du är lyhörd, kan engagera och stimulera dina medarbetare och har förmåga att skapa teamkänsla. Du praktiserar ett närvarande ledarskap där du lyssnar och skapar delaktighet i arbetet och har i ditt ledarskap stor tilltro till medarbetarnas kraft och kompetens i det dagliga förbättrings-och utvecklingsarbetet. Du har ett positivt förhållningsätt, ser möjligheter, är kommunikativ och har mycket god förmåga att samarbeta och skapa goda relationer både internt och externt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vill du bli en del av vårt team och bidra till att utveckla äldreomsorgen i Kungälvs kommun, är du varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Record metadata

Click to view metadata