Driftansvariga sjuksköterskor till akutmottagning i Malmö

Occupation: Sjuksköterska, grundutbildad
Employer: Region Skåne, Skånes universitetssjukhus
Workplace location: Malmö, Skåne län, Sverige
Last application date: 2022-01-30
Publication date: 2022-01-14

Prerequisites

Work experiences: Sjuksköterska, grundutbildad;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Gör skillnad. Varje dag.

Malmö akutmottagning är en av Skånes universitetssjukhus (Sus) största verksamheter. Vi tar hand om cirka 80 000 patienter per år varav cirka 6000 av dem är barn. Idag räknas vi som en av Sveriges största akutmottagningar.

Vi är cirka 160 anställda som tillsammans ansvarar för det första, akuta omhändertagandet av svårt akut sjuka och skadade patienter inom medicin, infektion, kirurgi, urologi och ortopedi. Under jourtid har vi även öronverksamhet. Här arbetar flera akutläkarspecialister och många läkare är under specialistutbildning till akutläkare. Här finns också specialistutbildade sjuksköterskor och de som läser sin utbildning till specialistsjuksköterska inom akutsjukvård.

Vår vision är att vara Sveriges bästa akutmottagning där vi fokuserar på bemötande, tillgänglighet och kompetens. Vi söker dig som tycker ett bra bemötande är viktigt samt gillar jobba i högt tempo för att våra patienter ska få bästa och snabbast möjliga vård. För att kunna möta upp detta så satsar vi mycket på vår personal gällande utbildning för att höja kompetensen på vår arbetsplats.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en ny driftsjuksköterska hos oss på akutmottagningen i Malmö. Funktionen driftsansvarig har funnits i flera år och är formaliserat till en tjänst. Du kommer att vara ansiktet utåt och representera akutmottagningens ledning och policy när de inte är närvarande. Låter det som en spännande utmaning? Tveka inte att söka redan idag!

Teamet består av driftsansvarig läkare och driftsansvarig sjuksköterska. Teamets funktion är att ansvara för driften på akutmottagningen under arbetspasset. Det gäller bland annat patientflöde, bemanning och andra ärenden som måste omhändertas på driftsnivå. Du kommer ha mandat att förstärka bemanningen vid behov. Det är även du som kommer att hålla pulsmöte där driftteamet informerar om personalplanering, speciella möten eller händelser under dagen och verksamheten föregående dygn. Som driftsansvarig sjuksköterska finns du på plats dygnet runt på akutmottagningen och nås alltid på telefon. Du är även arbetsledare för sjuksköterskor och undersköterskor.

Den här tjänsten innebär att du kommer jobba som driftsansvarig sjuksköterska minst 50 procent av tiden, utöver det arbetar du som klinisk sjuksköterska minst 30 procent av din totala arbetstid.

När du börjar kommer du få en individuellt anpassad introduktion utefter din tidigare erfarenhet. Du kommer även ha stor möjlighet att tillsammans med dina kollegor påverka hur rollen som driftansvarig sjuksköterska ska se ut.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är intresserad av en organisation som styrs av vår värdegrund som både finns med i det dagliga arbetet och i de beslut vi tar. Vi vill vara en välkomnande arbetsplats som visar omtanke och respekt för andra människor samtidigt som vi vill vara drivande i utvecklingen av vårt arbetssätt för att kunna möta upp framtiden.

Du är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav för att arbeta som sjuksköterska hos oss. För tjänsten krävs att du är trygg i din roll som sjuksköterska och har tidigare arbetslivserfarenhet, erfarenhet av arbete på en akutmottagning är en förutsättning för att lyckas i rollen.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Då vi månar mycket om ett bra arbetsklimat lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.
Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Record metadata

Click to view metadata