Sjuksköterskor sökes till hematologisk öppenvård, Huddinge

Occupation: Sjuksköterska, grundutbildad
Employer: Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Cancer, ME Hematologi
Workplace location: Huddinge, Stockholms län, Sverige
Last application date: 2022-02-04
Publication date: 2022-01-14

Prerequisites

Work experiences: Sjuksköterska, grundutbildad;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Är du legitimerad sjuksköterska och redo för nästa steg i din karriär? Vill du arbeta dagtid samtidigt som du vill fortsätt utvecklas inom Nordens störst hematologiska center? Då är det kanske dig vi söker.

Vi erbjuder

- Bred erfarenhet som följer av att jobba inom Nordens största hematologiska center
- Minst fyra veckors individuellt anpassad introduktion
- Intern kompetensutveckling, exempelvis i form av utbildningen ”Blodets sjukdomar”
- Utbildning i cytostatikahantering samt hantering av cytostatikarelaterade biverkningar
- Arbete inom ett multidisciplinärt team där alla har en viktig roll när det kommer till att ge patienten den bästa vården

Arbetstid: måndag-fredag, dagtid

Om oss
Medicinska enheten Hematologi är Nordens största hematologiska center och tar emot patienter med alla former av blodcancer och ickemaligna hematologiska sjukdomar från Stockholmsregionen och Gotland.

För oss är vård, forskning och utbildning lika viktiga delar i arbetet för att förlänga och förbättra livet för patienter med blodsjukdomar. Vi har som mål att bygga upp en omvårdnadsstruktur där aktuell forskning används för att utveckla det kliniska arbetet.

Om tjänsten
Inom den hematologiska dagvården i Huddinge vårdar vi patienter som är i behov av eller har genomgått exempelvis plasmacell-, benmärgs- och/eller leukemibehandlingar. Vi möter patienter som är mitt i en svår livskris, ofta med kroniska diagnoser eller i livets slutskede, där vi får en stöttande och omvårdande funktion.

Hos är ingen dag den andra lik och därför är alla yrkeskategorier viktiga för att vi ska kunna ge patienten den bästa vården. Arbetsmiljön har ett stort fokus och du kommer att vara en del av en arbetsgrupp som är stabil och trygg. Viktigt för oss är att tillgodose lärande och att du ska få den kompetens som krävs för ditt arbete.

Som sjuksköterska inom dagvården kan du exempelvis komma att arbeta med:

- Cytostatikabehandling
- Antikroppsbehandling
- Blodtransfusion
- Stamscellåtergivning
- Stöttning av patient i svåra livskriser
- Boka in patienter

Inom dagvården samarbetar vi tätt med verksamhetens slutenvård och mottagning och på sikt kan det därför bli aktuellt med rotation till någon av dessa verksamheter.

På mottagningen ingår sedvanligt mottagningsarbete som till exempel bokning av mottagningsbesök för läkarna, telefonrådgivning via Tele-Q och hantering av remisser samt ärenden i 1177. Som mottagningssjuksköterska hos oss kommer du fungera som spindeln i nätet.

Vi söker dig som:

- brinner för att stötta andra i svåra situationer.
- har ett genuint intresse för omvårdnad och hematologi.
- är trygg, stabil samt har god självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och skiljer på det personliga och professionella. Du anpassar ditt förhållningssätt utifrån varje unik situation.
- har lätt för att anpassa dig till en föränderlig vardag. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt ser möjligheter i förändring.
- trivs med att arbeta tillsammans med andra för att nå gemensamma mål. Du relaterar dig till andra personer på ett lyhört och smidigt sätt samt lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
- har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.

Kvalifikationer
Krav: Svenskt sjuksköterskelegitimation och erfarenhet av att arbeta som sjuksköterska.

Meriterande: Erfarenhet av att arbeta inom hematologi.

Varmt välkommen att söka!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation 
- Bevis om specialistkompetens Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/Om Karolinska Universitetssjukhuset

Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Cancer

Tema Cancer är ett av de största områdena inom sjukhuset. Verksamheten bedrivs huvudsakligen i Huddinge och Solna, men även på Danderyds sjukhus. Våra medarbetare utreder, behandlar och vårdar patienter med någon form av malign tumörsjukdom samt benign hematologi och koagulationssjukdom.Genom att arbeta med värdebaserad vård där multiprofessionella och multidisciplinära team samarbetar strävar vi efter resultat som gör skillnad för våra patienter. Ett nära samarbete med Karolinska Institutet gör att vi även kan bedriva omfattande patientnära klinisk forsknings- och utbildningsverksamhet.

 


Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Record metadata

Click to view metadata