Åmåls kommun söker Leg. Sjuksköterskor - Hemsjukvården

Occupation: Sjuksköterska, grundutbildad
Employer: Åmåls Kommun
Workplace location: Åmål, Västra Götalands län, Sverige
Last application date: 2022-02-14
Publication date: 2022-01-14This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


David Engkvist, Verksamhetschef på hemsjukvården berättar om uppdraget:

Varför vill man arbeta som legitimerad sjuksköterska hos er på hemsjukvården?

Medarbetarna berättar att de trivs i sitt arbetet. Det är en omtänksam grupp och man värnar om varandra. Jag tror att om det finns trygghet i gruppen så blir man även sitt bästa jag i sin yrkesprofession. Mentorskapet vi har byggt upp hos oss tror jag också bidrar till den trygghet och gemenskap som medarbetarna känner här. Samtidigt är det viktigt med ett tydligt fokus på uppdraget.

Jag har förmånen att vara chef över en grupp engagerade personer och vi jobbar kontinuerligt med värdegrundsarbete och med vår arbetsmiljö. Välfärdsteknik och dess utveckling är något som är på agendan hos oss och som vi ska jobba ännu mer med. På så sätt får medarbetarna använda sin kompetens till det som de är bäst på.  Vi ska veta vad som är på agendan genom omvärldsbevakning och vidareutbildningar är viktigt. Jag vill att medarbetare ska känna att de får utvecklas hos oss.

Att jobba i en kommun är ett varierat uppdrag eftersom du samverkar med så många aktörer och arbetar såväl enskilt som i team. Trygghet och stabilitet är grundpelare här istället för prestationsbudget.

Vem är du som chef?

Som chef vill jag arbeta med förtroende och tillit. Alla kan göra fel och vi hjälps åt framåt. För mig är det viktigt att varje medarbetare får mandat att påverka både sin egen och verksamhetens utveckling.


Vad erbjuder vi


Som medarbetare hos oss är du vår viktigaste tillgång och vi vill erbjuda dig fler förmåner utöver din lön. Däribland bra friskvårdsbidrag, föräldrapenningtillägg, tjänstepension, försäkringar, cykelförmån och möjlighet att leasa miljöbil. Du har även möjligheter till vidareutbildning inom ditt kompetensområde för att du ska kunna utvecklas hos oss. Läs mer om förmåner som medarbetare hos Åmåls kommun här: Vårt erbjudande!


Ditt uppdrag


Hemsjukvården består av sjuksköterskor som jobbar dag/kväll eller natt. Vi har ett nära samarbete med arbetsterapeuter, fysioterapeuter, rehabassistent och hjälpmedelstekniker. Sammarbetet innefattar även omvårdnadspersonal, biståndshandläggare med flera.

Den kommunala hälso- och sjukvården ansvarar för sjukvårdsinsatser, rehabilitering/habilitering och hjälpmedel inom ordinärt boende, särskilt boende och korttidsavdelning. Hos oss erbjuds du ett intressant och omväxlande arbete där du tillsammans med dina kollegor ansvarar för hälso- och sjukvård och leder och instruerar i omvårdnadsarbetet tillsammans med övrig omvårdnadspersonal. Du arbetar också självständigt och genom att ensidigt och gemensamt med kollegor ansvara, bedöma och utföra medicinska behandlingar och omvårdnadsinsatser ges du möjlighet att utveckla, bredda och fördjupa din kompetens. Du kommer också få ta del av olika vård- och omsorgsboenden och som sjuksköterska inom kommunal hälso- och sjukvård har du många samarbetspartners, såväl internt som externt vilket förutsätter att du trivs med att samarbeta och samverka. Som sjuksköterska hos oss samverkar du med externa vårdgivare samt ingår i samverkande sjukvård via jourcentral, 1177, medicinsk äldrevårdsavdelning och IVPA (i väntan på ambulans) där akuta uppdrag ingår.

Se gärna vår film om hur det är att arbeta i hemsjukvården: https://www.youtube.com/watch?v=5RAVN3ahekc


Vem är du


Du kommer ha ett nära samarbete med olika professioner, därför värdesätter vi god samarbetsförmåga och att du är flexibel som person. Du har förmåga att ta egna initiativ och arbeta självständigt. Vidare är du lyhörd, kommunikativ och har ett gott bemötande. Utmaningar i det dagliga arbetet ser du som möjlighet att utvecklas. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Formella kompetenskrav


Legitimerad Sjuksköterska.
Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i så väl tal som skrift.
B-körkort erfordras och digital legitimering såsom Bank ID.


Meriterande


Det är fördelaktigt om du har erfarenhet och/eller utbildning riktade mot kommunal verksamhet.


Anställningen


Tillsvidareanställning på  100%. Anställningen kan komma att inledas med en provanställning. Sjuksköterskan är för närvarande placerad vid Hemsjukvården inom välfärd- och arbetsmarknadsförvaltningen. Närmaste chef är verksamhetschef Hemsjukvården.


Ansökan


Vi vet att en inkluderande arbetsplats är en hållbar arbetsplats. Olika bakgrunder, erfarenheter och egenskaper gör oss sammantaget helt enkelt bättre. Så vem du än är - varmt välkommen med din ansökan i form av personligt brev och cv. Urval och intervjuarbete kommer att ske löpande under ansökningsperioden och vi kan kalla till intervju innan sista ansökningsdatum. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen, samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via ansökningsknappen.

Varmt välkommen med din ansökan!

(Vi undanbeder oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande).

Record metadata

Click to view metadata