Undersköterskor och omvårdnadspersonal till Lasarettet i Ystad [NB this opening has expired]

Occupation: Undersköterska, vård- o specialavd. o mottagning
Employer: Region Skåne, Lasarettet i Ystad
Workplace location: Ystad, Skåne län, Sverige
Last application date: 2022-02-26
Publication date: 2022-01-26This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Gör skillnad. Varje dag.

Är du undersköterska och/eller en person som gillar omvårdnad och letar efter nya utmaningar? Kanske står du i ett vägskäl och har stort intresse för att arbete inom vården, ett område du kanske funderar att utbilda dig inom? Eller är du kanske sjuksköterska student och vill arbeta vid sidan av dina studier? Välkommen att då skicka in din ansökan till oss!

Lasarettet i Ystad är det kompletta akutsjukhuset i sydöstra Skåne. Vi bedriver akut och planerad hälso- och sjukvård samt specialistsjukvård med verksamhet dygnet runt. På lasarettet finns akutmottagning för vuxna och barn, korttidsenhet och vårdavdelningar. Vidare finns mottagningar inom flertalet specialiteter. Här finns även dialysavdelning, akutvårdsavdelning (AVA), intensivvårdsplatser, förlossningsvård samt neonatala samvårdsplatser. Lasarettet i Ystad ansvarar också för verksamhet på andra orter i Skåne som exempelvis barnmedicin i Trelleborg. På sjukhuset arbetar cirka 1000 medarbetare inom tre olika verksamhetsområden; akut och medicin, barn-kvinnosjukvård-rehabilitering och ÖNH, kirurgi-ortopedi-intensiv och perioperativ vård. Tillsammans med Skånes universitetssjukhus i Malmö och Lund, Lasarettet i Landskrona och Lasarettet Trelleborg bildar vi sjukvårdsförvaltningen Skånes universitetssjukvård, som är den största av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar

Vi ger våra patienter en trygg och säker vård tack vare vår breda kompetens.

ARBETSUPPGIFTER
Vi ser nu fram emot att välkomna nya kollegor till oss! Tjänsterna avser tillsvidareanställningar och visstidsanställningar som löper över sommaren. Vi välkomnar även dig som vill arbeta extra vid behov för timanställning hos oss!

I rollen som undersköterska arbetar du med omvårdnad alltid med patienten i fokus. Du ansvarar bland annat för vårdplanering och kontakt med kommunen. Hos oss arbetar du i team tillsammans med andra undersköterskor och sjuksköterskor. Förutom det direkta arbetet med våra patienter är alla medarbetare delaktiga i att utveckla och förbättra vården på vår enhet.

Som omvårdnadspersonal hos oss arbetar du med vak vilket innebär att du sitter inne hos patienten för att övervaka och finns till som ett par extra ögon. Oroliga patienter kan ibland kräva extra tillsyn och vid behov får dessa patienter extra omvårdnadsvak. Arbetet som omvårdnadsvak kräver både noggrannhet och uppmärksamhet. Som omvårdnadsvak finns du som en extra resurs på avdelningen och vi arbetar teambaserad tillsammans med de andra yrkeskategorierna.

Som sjuksköterska student finns möjlighet att arbeta extra vid sidan av dina studier, vi anpassar då ditt arbete beroende på hur långt du kommit i utbildningen samt vilket område du är intresserad att arbeta inom. Att arbeta extra samtidigt som du studerar kan hjälpa dig att tidigt få bra erfarenhet och en trygghet i ditt kommande arbete. Som sjuksköterska student och arbeta extra hos oss hjälper vid dig även med att hitta rätt plats för kommande praktikperioder.

Kvalité är viktigt för oss, liksom en god arbetsmiljö där du som medarbetare har möjlighet att vara med och påverka samt utveckla vår verksamhet. För dig som är ny medarbetare hos oss kan du känna dig trygg med en individuell introduktion av en erfaren kollega. Längden på introduktionen bestämmer vi tillsammans.

Hos oss har du möjlighet att rotera ditt arbete bland flera olika enheter på vårt Lasarett.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har ett genuint intresse för människor och alltid sätter patienten i fokus. Därtill har du ett gott bemötande för att ge våra patienter bästa möjliga vård. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För att vara behörig som undersköterska söker vi dig som är utbildad undersköterska med inriktning akutsjukvård. Därtill är goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift och god datorvana krav för tjänsten.

Rollen som omvårdnadsvak är för dig som har ett stort intresse av vården och som önskar arbeta extra hos oss. För tjänsten krävs det att du är minst 18 år, har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift och god datorvana. Är du dessutom sjuksköterska student ser vi det som meriterande.

Som sjuksköterska student anger du i din ansökan vilken termin du studerar, så att vi kan matcha dina kvalifikationer med rätt typ av arbete hos oss.

Oavsett vilket typ av arbete du är intresserad av, ange det i din ansökan så att vi kan hitta rätt till just dig.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval och du är varmt välkommen att höra av dig om du har frågor kring några av de tjänster vi har tillgängliga. Hoppas vi ses, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Skånes universitetssjukvård är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar och består av Skånes universitetssjukhus, som finns i Lund och Malmö, samt sjukhusen i Trelleborg, Landskrona och Ystad. Skånes universitetssjukvård erbjuder vård, forskning och utbildning på nationell, regional och internationell nivå. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation, där våra 13 500 medarbetare driver och utvecklar hälso- och sjukvård i livets alla skeden tillsammans med våra patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Record metadata

Click to view metadata