Folkhälsostrateg [NB this opening has expired]

Occupation: Folkhälsoutvecklare
Employer: Kommunledningskontoret, Utvecklingsavdelningen
Workplace location: Tanum, Västra Götalands län, Sverige
Last application date: 2022-07-31
Publication date: 2022-06-28This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Vill du leda Tanums strategiska folkhälsoarbete?
Vi söker dig som har ett starkt engagemang för folkhälsa och som vill bidra till målinriktade insatser för att främja hälsa, förebygga ohälsa och på så sätt bidra till en hållbar utveckling.

Som folkhälsostrateg fungerar du som initiativtagare och stöd i det främjande och förebyggande folkhälsoarbetet i kommunen. Vi arbetar med ett tydligt främjande perspektiv och rollen innebär ett nära samarbete med samtliga förvaltningar samt andra aktörer inom folkhälsoområdet.

Arbetsuppgifter
Ditt uppdrag innebär att leda kommunens strategiska folkhälsoarbete och i detta vara en stödfunktion gällande folkhälsa och social hållbarhet. Du arbetar utifrån det samverkansavtal avseende gemensamma folkhälsoinsatser som upprättats mellan Tanums kommun och Norra hälso- och sjukvårdsnämnden. Det övergripande målet i samverkansavtalet är att förbättra befolkningens hälsa och utjämna skillnader i hälsa.

Du arbetar på uppdrag av folkhälsorådet i nära samverkan med rådets ordförande. Arbetet innebär till stor del processledning, att anordna och hålla i utbildningar, informera och föredra ärenden för politiken. Du är även delaktig i att utveckla kommunens hållbarhetsarbete och arbete med Agenda 2030. I rollen ingår utrednings- och rapportarbete, att samordna arbetet med våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck samt att medverka i olika samverkansgrupper och nätverk.

Du förbereder projektansökningar och har budgetansvar för utvecklingsmedel inom folkhälsorådets ram.

Kvalifikationer
Du har en folkhälsovetenskaplig högskoleutbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har en god förmåga att kommunicera tydligt och enkelt, muntligt såväl som skriftligt.

Det är meriterande om du har projekt- eller processledarutbildning och om du har erfarenhet av arbete med Agenda 2030, folkhälsoarbete eller annat socialt hållbarhetsarbete.

Erfarenhet av arbete i politiskt styrd verksamhet är meriterande.

Det här söker vi hos dig
Du är en trygg och kommunikativ person med en stark servicekänsla. För att trivas behöver du vara strukturerad och ha hög förmåga till helhetsperspektiv, problemlösning och att vara analytisk. Du kommer att ha många kontaktytor vilket kräver att du är en van relationsskapare som kan motivera och engagera andra i olika intressefrågor.

Övrigt
Tjänsten är delfinansierad av Norra hälso- och sjukvårdsnämnden.

Krav på körkort.

Varaktighet och omfattning: Tillsvidareanställning på 100 % med tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Upplysningar om uppdraget och verksamheten:

Karin Martinsson, kommundirektör, telefon 0721 45 53 30

Louise Thunström, ordförande i Folkhälsorådet, telefon 0704 30 39 40  

 Vi ser fram emot din ansökan senast 220731.

Välkommen till Tanums kommun - den vidsträckta kommunen vid havet! Tanums kommun är till ytan Bohusläns största kommun med små kända kustsamhällen som Grebbestad, Fjällbacka och Hamburgsund. Tanum ligger strategiskt ca 1,5 h bilväg från Göteborg och Oslo. Tanums kommun är kommunens största arbetsgivare med fler än 1300 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans ger vi god service och skapar bra dagar för Tanumsborna. Hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi är livskvalitet.


Kommunens värdeord - förtroende, ansvar, respekt och omtanke - beskriver vårt förhållningssätt och syftar till att skapa kvalitet i varje möte. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. Som medarbetare erbjuds du friskvårdsbidrag, 
personalstödsprogram, kompetensutveckling och hälsofrämjande aktiviteter av olika slag.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med annons- och bemanningsföretag i rekryteringen. 


 

Record metadata

Click to view metadata