Vikarierande verksamhetsledare - Noomi [NB this opening has expired]

Occupation: Socionom
Employer: Hela Människan i Malmö
Workplace location: Malmö, Skåne län, Sverige
Last application date: 2022-07-29
Publication date: 2022-06-29This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Om arbetsplatsen

Noomi är en verksamhet som erbjuder skydd och stöd till personer som utnyttjats i människohandel för sexuella ändamål eller prostitution. Verksamheten drivs av den ideella föreningen Hela Människan i Malmö som är kyrkornas gemensamma sociala arbete. Föreningen har 9 församlingar som huvudmän.

Verksamheten Noomi har funnits i Malmö sedan 2015 och har ett skyddat boende och uppsökande och utåtriktat arbete via internet och thaimassagesalonger. Noomi erbjuder även juridisk rådgivning i samverkan med advokater som har specialkompetens gällande människohandel, och arbetar också med utbildning och påverkansarbete. Verksamheten söker nu en vikarierande verksamhetsledare.

Utifrån Noomis uppsökande arbete startade år 2019 projekt ThaiWISE som syftar till att minska exploatering bland personer i thaimassagebranschen. Arbetet leds av en anställd projektledare och genomförs i samverkan med Malmö stad.

Arbetsuppgifter

Verksamhetsledaren arbetar nära föreningens verksamhetschef och har tillsammans med denne ett övergripande ansvar för verksamhetens ekonomi, personal, verksamhetsutveckling och utåtriktade kontakter. I arbetsuppgifterna ingår att leda verksamheten framåt och diskutera verksamhetens innehåll och utveckling samt hålla vision och värdegrund levande i samtal med anställda och volontärer. Verksamhetsledaren nätverkar med myndigheter och andra samarbetspartners som är relevanta för arbetet och representerar verksamheten i olika forum. Vidare ansvarsuppgifter är att ansöka om ekonomiska medel t.ex. bidrag och stiftelser och verka för att sluta avtal med myndigheter som kan bidra till ekonomisk stabilitet.

Verksamhetsledaren ska arbeta för att tillgodose att anställda medarbetare har de resurser de behöver för att kunna utföra sina uppgifter och utför det praktiska arbetet med att leda och fördela arbetet inom verksamheten. I ansvaret ingår också att tillse att arbetet håller god kvalitet och följs upp samt att verksamheten följer rådanden lagar, regler och riktlinjer. Verksamhetsledaren ska ha insyn i de ärenden som alla anställda arbetar med och arbetar även operativt med egna klientärenden.

Vi söker dig

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du är en trygg, prestigelös och inlyssnande person med arbetslivserfarenhet inom det sociala och/eller diakonala området. Vi vill även att du har tidigare erfarenhet från ledande befattning med ansvar för budgetarbete, personal, arbetsmiljö och verksamhetsutveckling.

Ledarrollen kräver tydlighet, lyhördhet samt ett strategiskt och målinriktat arbete. Det är därför viktigt att du har en god förmåga att skapa engagemang och entusiasm i organisationen, och att du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Samverkan är en viktig del av arbetet, såväl internt som externt varför det är viktigt att du som person tycker om att arbeta tvärsektoriellt och att du är van att bygga tillitsfulla relationer utifrån samarbeten. Då Noomis målgrupp i huvudsak består av migranter och internationella samarbeten förekommer är det ett krav att du behärskar engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du även behärskar spanska.

Lokala församlingar är föreningens huvudmän. Detta innebär att du arbetar på uppdrag av kyrkan utifrån en kristen värdegrund varför vi vill att du omfattar den kristna tron. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Anställningsform

Vikariat (under ordinarie befattningshavares frånvaro) 2022.08.15 - 2023.09.14

Omfattning

Heltid

Arbetsort

Malmö

Tillträde

15 augusti 2022 eller enligt överenskommelse


Kontakt

Telefon: 040-6323521

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. Sista ansökningsdag 2022.07.17. Du skickar din ansökan med CV och personligt brev till ansokanmalmo@helamanniskan.se

Hela Människan i Malmö är anslutna till kollektivavtal Bransch- och löneavtal Vård och Omsorg genom Arbetsgivaralliansen.


Record metadata

Click to view metadata