Projektledare med inriktning samhällsfastigheter

Occupation: Väg- och vattenbyggnadsingenjör
Employer: Tyresö kommun
Workplace location: Tyresö, Stockholms län, Sverige
Last application date: 2022-08-22
Publication date: 2022-07-01

Prerequisites

Work experiences: Väg- och vattenbyggnadsingenjör;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Vad vi gör och vill
Tyresö är en expansiv kommun med visioner om att dagens 48 000 invånare ska bli 60 000 invånare år 2035.

Vi har högt ställda mål för en hållbar samhällsutveckling. Bostäder med hög kvalitet och en fungerande infrastruktur är grunden för jobb, liv och umgänge. För att detta ska bli verklighet krävs att bostadsbyggandet går hand i hand med en utbyggd transportinfrastruktur som vägar, cykelbanor och kollektivtrafik. På samma sätt behöver utbyggnad av exempelvis skolor, förskolor och idrottshallar följa i takt med ett växande Tyresö.

Samhällsbyggnadskontoret har en processutvecklad organisation med hela samhällsbyggnadsprocessen från strategi till drift under ett tak – kom och forma framtidens Tyresö tillsammans med oss!

Om tjänsten
I rollen som projektledare är du med och skapar framtidens Tyresö – En plats för alla. Projektens omfattning och komplexitet varierar. Det kan vara uppgradering av befintliga miljöer eller projektering och genomförande av helt nya samhällsfastigheter såsom skolor, förskolor och särskilda boenden. Just nu pågår bland annat projektering av nya skolor och arbete med en ny ishall i Tyresö centrum.

Arbetet sker i projektform i nära samarbete med dina kollegor. Vanligtvis består en projektgrupp av fyra projektmedlemmar. Du ansvarar i den här rollen för projektledning och projektering. Tillsammans med de andra projektmedlemmarna för plan, exploatering och byggledning arbetar ni mot projektets uppsatta mål.

Det bästa med att arbeta i Tyresö kommun är att du får följa projekten genom hela samhällsbyggnadsprocessen, från tidigt planskede till färdigställande. Du får arbeta nära tekniska förvaltare samt med representanter från de som kommer bedriva verksamhet i lokalerna. Projektledartjänsten är en bred roll med goda utvecklingsmöjligheter och varierande arbetsuppgifter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

- Planera och genomföra projekt utifrån Tyresö kommuns projektmodell
- Avropa och leda konsultorganisationer för projektering/utredningar
- Vara samordnande projektledare för projekt. Samverka med kollegor, andra förvaltningar och externa parter.  
- Ansvara för tidplan, budget, kvalité
- Ta fram beslutsunderlag till politiska beslut

Tjänsten är placerad på samhällsbyggnadskontorets projekteringsenhet. Vi är idag 7 stycken medarbetare som arbetar med projekteringsledning/projektledning för kommunala samhällsfastigheter samt infrastruktur. I vår grupp har vi nära till skratt och tillsammans stöttar och utvecklar vi varandra och våra processer.

Samhällsbyggnadskontorets organisation bygger på samhällsbyggnadsprocessen där kontorets tre avdelningar har fokus på strategi-, projekt- samt drift. För oss är det viktigt med ett nära samarbete inom Samhällsbyggnadskontoret samt med andra förvaltningar och externa parter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom samhällsbyggnad eller motsvarande och minst 4 års arbetslivserfarenhet från rollen som projektledare/projekteringsledare inom området. 

För att lyckas i rollen har du mycket god samarbetsförmåga, hög socialkompetens och ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du är självgående, ansvarstagande och driven. Du trivs med ett varierande arbete och har lätt för att planera, strukturera och prioritera ditt arbete.

Kunskap inom ABK, AMA samt entreprenadjuridik är meriterande likaså arbetslivserfarenhet från en politiskt styrd organisation och från arbete i detaljplaneskede. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 22 augusti 2022. Vecka 28-32 kommer det att vara begränsad möjlighet att ställa frågor om tjänsten.

Enhetschef projektering, Elin Stenström, elin.stenstrom@tyreso.se

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här: www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Record metadata

Click to view metadata