Socialrådgivare med samordningsansvar [NB this opening has expired]

Occupation: Socionom
Employer: Halmstads kommun, Barn och Ungdomsavdelning, Socialförvaltningen
Workplace location: Halmstad, Hallands län, Sverige
Last application date: 2022-08-09
Publication date: 2022-07-06

Prerequisites

Work experiences: Socionom;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.

Socialförvaltningens barn-och ungdomsavdelning
Förebyggande enheten
Vill du vara med i vårt förebyggande arbete som Socialrådgivare med samordningsansvar för våra barngruppsverksamheter NOVA, skilda världar och börja prata.
Förebyggande enheten på socialförvaltningen arbetar med förebyggande insatser med fokus föräldararskapstöd, brottsförebyggande arbete samt tidiga samordnande insatser för barn och ungas bästa i Halmstad kommun.


ARBETSUPPGIFTER
I din roll kommer du att samordna NOVA som är en barngruppverksamhet som vänder sig till barn och tonåringar där någon i familjen har eller har haft känslomässiga sjukdomar. Under träffarna ges barnen möjlighet att uttrycka sina tankar och känslor, möta andra som har en liknande situation, lära sig sätta gränser för sig själv samt lära sig om känslomässiga sjukdomar.
I din roll kommer du att vara en av nyckelpersonerna i att samordna och följa upp arbetet. En stor del i rollen handlar som samverkan för att nå ut till fler barn och tonåringar. Du kommer också att vara med och leda barn-tonårs-och föräldragrupper. Verksamheten är fördelad på 2 avdelningar där planering tillsammans sker kontinuerligt.
Som Socialrådgivare och samordnare är du anställd på Socialförvaltningens Barn- och ungdomsavdelning, Förebyggande enheten. Det innebär att du i ditt arbete även kan komma att vara delaktig i övrigt arbete på enheten
Vi tror att du som söker denna tjänst är en person som utvecklingsorienterad, gillar utmaningar, arbetar självständigt och är van vid att leda gruppverksamheter. Du har ett starkt engagemang och en förmåga att vara kreativ i ditt sätt att finna nya vägar att nå ut samt har en god förmåga till samverkan med andra aktörer.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Goda kunskaper om barns och ungas utveckling krävs. Utbildning i eller erfarenhet av barngruppsverksamhet och nätverksmetoden är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav.


ÖVRIGT
Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Vi undanber oss vänligen med bestämt erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.
Intervjuer kommer att ske under v 34

Record metadata

Click to view metadata