Rektor till skolområde Grossbol [NB this opening has expired]

Occupation: Rektor
Employer: Forshaga kommun, Barn- och utbildningsförvaltningen
Workplace location: Forshaga, Värmlands län, Sverige
Last application date: 2022-08-08
Publication date: 2022-07-06This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Varmt välkommen till Forshaga kommun!


Vi är cirka 1000 medarbetare vars gemensamma uppdrag är att skapa en bra plats att bo, leva och verka. I vår vision ”Forshaga kommun 2040 – varmt välkommen” står principerna bakom mänskliga rättigheter i centrum. Här ska alla känna sig välkomna, trygga och inkluderade. Tillsammans gör vi skillnad för våra invånare - varje dag!


Forshaga kommun ligger i södra Värmland, två mil norr om Karlstad med goda kommunikationer. Här bor 11 500 invånare med nära till både service och natur. Här finns ett rikt föreningsliv inom idrott, kultur och fritid. Företagen i Forshaga kommun mår bra. De flesta är små – men de är många!


Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare där du som medarbetare trivs och känner stolthet, engagemang och delaktighet. Vi vill erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och anställningsvillkor så att du vill stanna kvar och utvecklas tillsammans med oss. Som anställd hos oss har du tillgång till en rad olika förmåner för bland annat hälsa, friskvård och ledigheter.


Vi är ca 350 kollegor inom barn- och utbildningsförvaltningen som arbetar inom fyra skolområden med barn och elever i åldrarna 1-16 år. Vi arbetar för att alla barn och ungdomar ska ha en god miljö för lärande där de känner sig trygga och ges möjlighet att nå goda resultat. Välkommen till något av våra fyra skolområden: Lärcenter, Skived, Ullerud och Grossbol.Nu söker vi Rektor till skolområde Grossbol F-6.

Grossbolsskolan är en skola med ca 300 elever från förskoleklass till årskurs 6, här finns också fritidshem och grundsärskola. Vi arbetar för att få trygga barn och ungdomar, som har tillit till sin egen förmåga och har respekt för sig själv och sin omgivning i en miljö som uppmuntrar till skapande. 

En skola för alla elever, där alla ges möjlighet att lyckas, där elever och vuxna lär tillsammans hela tiden och där goda resultat uppnås genom samarbete och goda relationer. 

Vi har personal som är stolta och engagerade. Vi lägger stor vikt vid att alla ska känna sig delaktiga och ha en god förståelse för sitt uppdrag, ett gott samarbete, kollegialt lärande och en stor arbetsglädje. Vi arbetar för att ha en röd tråd från förskoleklass till årskurs sex.

Våra barn/elever ska utvecklas både socialt och kunskapsmässigt och genom det uppnå goda kunskaper och utveckla förmågan att samverka med och känna empati för andra. Vi ska ge alla barn/elever en bra start i det livslånga lärandet och därmed skapa grunden till ett meningsfullt, harmoniskt och utvecklande liv i ett ständigt föränderligt och demokratiskt samhälle.

Arbetsuppgifter
Du leder och organiserar verksamheten utveckling. I ditt ledarskap ansvarar, planerar och genomför du både drift och utvecklingsfrågor. I ditt arbete skapar du ett gott arbetsklimat och en bra samverkan. I tjänsten ingår personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar. Du kommer att ingå i förvaltningschefens fantastiska ledningsgrupp, som träffas en gång i veckan, där vi har ett nära samarbete i stora som små frågor.

Hos oss erbjuds du ett självständigt, kreativt och utvecklande arbete där samverkan är nyckeln till fortsatt utveckling. Du har modet att både leda och själv vara en lärande ledare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet från skolans område. Vi förväntar oss att du har god pedagogisk insikt och en genomförd rektorsutbildning är meriterande.

Vi förutsätter att du är väl förtrogen med skollagen och läroplaner samt övriga styrdokument.

Du har god förmåga att leda, motivera och skapa de förutsättningar som krävs både på
individ- och gruppnivå för att effektivt nå målen för verksamheten. Vi ser gärna att du har tidigare chef- och ledarerfarenhet.

Du har bra skriftlig, analytisk och administrativ förmåga. Det är viktigt att du är självgående, men också lyhörd och har en god samarbetsförmåga både med medarbetare och förvaltningens ledningsgrupp. Du ser vikten av ett systematiskt kvalitetsarbete för att gynna skolutveckling. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor
Du har stödfunktioner så som HR-konsult och controller/ekonom till din hjälp i ditt vardagliga arbete. Som chef i Forshaga kommun erbjuds du också:

• Flexibel arbetstid
• En friskvårdstimme i veckan
• Subventionerad friskvård
• Kontinuerlig kompetensutveckling

Forshaga kommun deltar just nu i regeringssatsningen ”Samverkan för bästa skola”. Det är en unik möjlighet att få skräddarsydda insatser utifrån identifierade utvecklingsbehov. Fram till augusti 2022 kommer vi få stöd av både Skolverket och Karlstads universitet i vår process att bygga upp en hållbar och lärande organisation. Som rektor på skolområde Grossbol F-6 får du del av utbildnings- och handledarinsatser tillsammans med både rektorskollegor, förvaltning och medarbetare.

Vi hoppas att du vill vara en del av vår utvecklingsresa.

Välkommen med din ansökan! Vi vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg på vår hemsida. Information om hur vi hanterar dina personuppgifter finner du https://www.forshaga.se/GDPR Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Record metadata

Click to view metadata