Rektor, Sollerö- och Vika skola [NB this opening has expired]

Occupation: Rektor
Employer: För- och grundskoleförvaltningen, Grundskolor, Sollerö skola
Workplace location: Mora, Dalarnas län, Sverige
Last application date: 2022-08-11
Publication date: 2022-07-11

Prerequisites

Work experiences: Rektor;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Ansök idag. Kollegor imorgon.Beskrivning
Letar du efter ett kollegialt, varierande och utmanande uppdrag med fokus på ansvar, utveckling och kvalitet? I Mora kommun söker vi nu dig som vill arbeta som rektor på Solleröskolan F-6 och Vika skola F-3, med ca en mil avstånd från varandra.

I tjänsten ingår även chefsansvar över kommunens skolbibliotekarier.

I uppdraget förekommer många kontaktytor, både interna och externa. Därför krävs att du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer samt arbetar bra med andra människor. Det är viktigt att du anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren och har förmågan att lyssna, kommunicera samt lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. 

Arbetsuppgifter
Mora kommun har idag 12 grundskolor samt en anpassad grundskola och en resursskola. I vår organisation finns en central elevhälsa som arbetar så väl kommunövergripande som verksamhetsnära i sitt uppdrag. Som rektor på Sollerön och Vika skola ansvarar du för enhetens elever, personal och ekonomi samt för att enhetens verksamhet följs upp och utvärderas. Du behöver därför vara noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Resultaten ska ge underlag för förnyelse och förbättringar i syfte att öka måluppfyllelse. Rektor behöver tänka strategiskt, brett och realistiskt då ansvaret för att undersöka och följa upp i vilken grad eleverna når målen vilar på funktionen. Till din hjälp har du en rad stödfunktioner och inte minst en väl fungerande ledningsgrupp.  

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en lärarlegitimation och har erfarenhet av arbete som chef och skolledare. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda andra samt om du har en påbörjad eller slutförd rektorsutbildning. Du har god kunskap om verksamheten och är väl förtrogen med läroplan, skollag och andra styrdokument. För att klara uppdraget är det viktigt att du förblir motiverad och effektiv. Arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda. 

 

Krav
Lärarlegitimation

Goda kunskaper om aktuella styrdokument och lagstiftning

Hög digital kompetens

B-körkort

 

För- och grundskoleförvaltningen

Vi söker nya kollegor som ska vara delaktiga i den fortsatta utvecklingen av Mora kommun. Som medarbetare hos oss delar du vår värdegrund. Den tar avstamp i ett positivt förhållningssätt, eget ansvar och självklart ha medborgaren i fokus. För- och grundskoleförvaltningens värdegrund är att alla är olika och lika bra!Hälsa och utveckling är naturliga inslag för våra medarbetare.Mora kommun har väl fungerande skolor med skickliga lärare, skolledare och elever. Vi lyfter resultaten genom en medveten satsning på engagerad och kompetent personal, kompetensutveckling och lärarlyftssatsningar. Det kollegiala lärandet är en av de genomgripande insatser som bildar en röd tråd från förskola till högskola och ett av skälen till den höga trivseln och det goda samarbetet.Mora kommun har en central elevhälsoenhet med alla professioner som stödjer kommunens förskolor och skolor. Elevhälsan har en viktig roll i ett pågående tillgänglighetsarbete enligt Specialpedagogiska skolmyndighetens modell.Välkommen med din ansökan till oss!


Mora kommun
Mora kommun är alla vi som jobbar här.
Det är summan av de vi är och allt vi gör.
Varje hemtjänstbesök, skolexamen och utlånad biblioteksbok.
Varje skollunch, brandkårsutryckning och nytt bostadsområde.
Vi är närheten till naturen och den rena luften.
De gamla traditionerna och de nystartade företagen.
Vi är vår fantastiska historia men också det som tar oss framåt.
Tillsammans gör vi Mora till ett hem.
Var med oss när vi växer som människor och kommun.
Idag och imorgon.


Vi värnar om din integritet, läs mer om Mora kommuns behandling av personuppgifter på vår https://morakommun.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/behandling-av-personuppgifter-gdpr.html.


Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Record metadata

Click to view metadata