Avdelningschef Ledningsstaben [NB this opening has expired]

Occupation: Enhetschef, offentlig förvaltning
Employer: Trafikförvaltningen
Workplace location: Stockholm, Stockholms län, Sverige
Last application date: 2022-08-22
Publication date: 2022-07-12

Prerequisites

Work experiences: Enhetschef, offentlig förvaltning;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Avdelningschef Ledningsstaben
Vill du leda arbetet inom vår förvaltningsövergripande stab? Vi söker nu en avdelningschef till vår Ledningsstab.

Om tjänsten
Ledningsstaben på trafikförvaltningen består av ca 120 tjänster fördelade på sektionerna juridik, inköp och upphandling, kvalitet och ledningssystem, kansli samt säkerhet. Ledningsstaben skapar förutsättningar för och bidrar till att trafikförvaltningen följer fattade beslut och styrande dokument, samt levererar sitt uppdrag effektivt och ändamålsenligt.

Avdelningens uppdrag är att vara ett aktivt stöd till förvaltningschefen i dennes uppdrag att leda trafikförvaltningen och vara föredragande i trafiknämnden. Avdelningen vägleder även organisationen och erbjuder expertkompetens inom sina respektive områden.  För att utföra ledningsstabens uppdrag, finns olika specialistfunktioner som arbetar med hela organisationen i olika frågor och är stödjande men är även styrande.

Ledningsstaben utgör trafikförvaltningens kontaktyta gentemot trafiknämnden och Region Stockholms politiska organisation.

Du får bland annat jobba med att:

- i nära samarbete med sektionschefer och gruppchefer, leda och följa upp avdelningens leverans och resultat mot verksamhetens mål
-  bidra i arbetet med verksamhetsutveckling, både inom avdelningen och i trafikförvaltningens ledningsgrupp

I rollen som avdelningschef ingår du i trafikförvaltningens ledningsgrupp och du rapporterar till förvaltningschefen.

Vad vi söker efter
Vi söker efter en relationsskapande ledare, med förmåga att anta ett helhetsperspektiv och som kan ge de olika stabsfunktionerna stöd i arbetet med att skapa goda förutsättningar för verksamheten i sin helhet. Du är kommunikativ och bra på att skapa möjligheter till samverkan både inom trafikförvaltningen men också med externa parter, som exempelvis politiska företrädare.

Som chef på trafikförvaltningen är du ambassadör för vår vision, värdegrund och mål. Genom ditt ledarskap och genom goda relationer till dina medarbetare skapar du förutsättningar för medarbetare att utvecklas och känna engagemang, delaktighet och ansvarstagande. Genom att ta tillvara dina medarbetares olika kompetenser och tydliggöra mål och förväntningar bidrar du till en god arbetsmiljö.

Vidare har du:
- Relevant akademisk utbildning, gärna inom juridik
- Minst fem års chefserfarenhet med ekonomi-, personal- och planeringsansvar, med dokumenterat goda ledaregenskaper. Ett plus är om du har varit chef över andra chefer.
- Flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete inom juridik/förhandling
- God kunskap i svenska och engelska, i både tal och skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet av strategiskt ledningsgruppsarbete. Erfarenhet av att ha arbetat i politiskt styrd organisation är också meriterande.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig
Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-123 333 68. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Sista ansökningsdag är 2022-08-22. Intervjuer sker efter sista ansökningsdag. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida https://sll.varbi.com/center/tool/position/426147/edit/tab:2/sll.se/tfjobb. Du hittar oss också https://www.linkedin.com/company/trafikforvaltningen-region-stockholm.

#LI-hybrid

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Record metadata

Click to view metadata