Rektor till samiska förskolan, Ottfjället och smörkransen [NB this opening has expired]

Occupation: Rektor
Employer: Östersunds kommun
Workplace location: Östersund, Jämtlands län, Sverige
Last application date: 2022-08-17
Publication date: 2022-07-18

Prerequisites

Work experiences: Rektor;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Östersunds kommun söker en rektor som utifrån erfarenhet och kompetens vill leda vår samiska förskola Miesieh samt förskolorna Ottfjället och Smörkransen i Torvalla.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse.

Östersunds Kommun har mer än 5 600 personer anställda i sju förvaltningar. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare. Östersunds kommun är stället för dig som vill jobba framåt med hjärtat. För oss är alla medborgare lika viktiga. Ett barn på förskolan, en bygglovssökande villaägare eller en vårdsökande pensionär. Hos oss har du möjligheter att som individ påverka hur vi genomför vårt gemensamma arbete och vara med och bidra till ett bättre Östersund. Vi är engagerade och visar omtanke för varandra och dem vi är till för.

Barn och utbildningsförvaltningens långsiktiga strategi är att utveckla utbildningen och undervisningens kvalitet och likvärdighet genom att arbeta med ständiga förbättringar. Våra befintliga lärmiljöer utvecklar vi för att möta framtidens krav. Idag omfattar vår verksamhet cirka 10 000 barn och elever samt cirka 1800 medarbetare.
Miesieh är vår samiska förskola. Just nu är den placerad i samma lokaler som förskolan Lövsta på Frösön, men den kommer att finnas i den nya förskolan som planeras i Torvalla med verksamhetsstart hösten 2025. Verksamheten bedrivs på måndagar, men från hösten kommer vi även att ha öppet på tisdagar.

Arbetsuppgifter

Du är, liksom övriga rektorer, organisatoriskt direkt underställd en verksamhetschef med övergripande verksamhetsansvar för kommunens förskolor. Du kommer att tillhöra rektorsområdet Torvalla tillsammans med tre andra rektorer. Där sker ett vardagligt kollegialt arbete med fokus på samarbete och ständiga förbättringar. I rektorsgruppen, där alla förskolans rektorer finns, samarbetar vi för en rolig, trygg, lärorik och likvärdig förskola för alla barn inom kommunen.

Som stöd i ditt arbete finns administratör, intendent, specialpedagog, ekonom m.fl. och du kommer under din första tid ha en mentor.

- Du ansvarar för att förskolornas verksamhet når uppställda mål, både statliga och kommunala, och bedrivs inom tilldelade ekonomiska ramar.

- Du har personalansvar och förväntas driva verksamheten i dialog och samverkan med medarbetarna för ett gott samarbetsklimat och en god arbetsmiljö med barnens bästa för ögonen.
Du leder det systematiska kvalitetsarbetet på dina förskolor och medverkar på helheten för en långsiktig utveckling av utbildningens och undervisningens kvalitet.

- Du är en organisations- och relationsbyggare och kan leda dig själv samtidigt som du tar ansvar för helheten.

- Du är bra på att kommunicera, både internt och externt och har en förmåga att inspirera, engagera och skapa förtroende.

- Du har stor förståelse, erfarenhet och kunskap om flerspråkighet och det är meriterande om du har samisk kulturkompetens och talar och skriver något av de samiska språken.

- Du kommer att vara en viktig del i byggandet av den nya förskolan i Torvalla.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har adekvat pedagogisk högskoleutbildning och pedagogisk erfarenhet. Rektorsutbildning och erfarenhet av förskolan är meriterande, likaså tidigare erfarenhet som skolledare eller chef.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

Välkommen med din ansökan!

Record metadata

Click to view metadata