Enhetschef parkanläggning och naturvård [NB this opening has expired]

Occupation: Enhetschef, offentlig förvaltning
Employer: Mölndals stad, Tekniska förvaltningen
Workplace location: Mölndal, Västra Götalands län, Sverige
Last application date: 2022-08-24
Publication date: 2022-07-21

Prerequisites

Work experiences: Enhetschef, offentlig förvaltning;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Avdelningen Stadsmiljö är en del av Tekniska förvaltningen. Tillsammans ansvarar vi för drift och underhåll av stadens allmänna platser, såsom till exempel gator, gatubelysning, torg, parker och naturområden.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en engagerad chef som vill leda, planera och följa upp enheten parkanläggning och naturvårds uppdrag och verksamhet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ansvara för enhetens personal, budget och ekonomiska uppföljning, arbetsmiljöfrågor, planering, utvecklings- och kvalitetsarbete. Du har personal- och budgetansvar för en grupp på drygt 15 medarbetare. I arbetsuppgifterna ingår även kontakt med allmänheten via mail, brev samt att medverka i framtagandet av strategiska planer inom verksamhetsområdet.

Enheten består av två arbetslag som operativt leds av varsin arbetshandledare. Parkanläggningslaget utför de investeringsprojekt som planeringsenheten på avdelningen projektleder. Naturvården sköts främst av medarbetare med en så kallad OSA-anställning. I naturvårdsarbetet ingår att medverka i lokala och regionala samverkansgrupper inom områden som berör verksamheten som t.ex. fiske- och naturvård samt spår- och ledutveckling.

Stadsmiljös enheter arbetar tillsammans och gränsöverskridande. Samordning mellan enheterna är fokus för att sköta och anlägga Bästa möjliga Mölndal, varje dag.

Du ingår i avdelningen Stadsmiljös ledningsgrupp och rapporterar till avdelningschefen. Enhetscheferna på avdelningen vikarierar för varandra vid ledigheter.
Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom bygg- eller markanläggning eller har annan relevant utbildning.
Du har erfarenhet av drift och underhållsarbete samt nyanläggning inom området mark, park eller gata.

För att vara med och utveckla naturvårdsdriften behöver du också ha ett gediget intresse och kunskap inom naturvårdssektorn.

Ledarskapsutbildning och/eller tidigare chefserfarenhet med personal- och budgetansvar är meriterande, liksom erfarenhet av kommunal ekonomi och upphandling enligt LOU/LUF.

Ditt ledarskap präglas av prestigelöshet och helhetstänkande, Du har förmåga att skapa teamkänsla och delaktighet. Du har god kommunikativ förmåga, är tydlig och ser möjligheter istället för hinder.

Tjänsten kräver B-körkort.

Välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Record metadata

Click to view metadata