Rektor tillika elevhälsochef [NB this opening has expired]

Occupation: Rektor
Employer: Sorsele kommun
Workplace location: Sorsele, Västerbottens län, Sverige
Last application date: 2022-08-07
Publication date: 2022-07-21This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Närheten till Vindelfjällen och den outbyggda Vindelälven gör att Sorsele kommun kan erbjuda många olika miljöer och en mångfald av aktiviteter. Här har du alla möjligheter att leva ett aktivt liv oavsett om du är intresserad av friluftsliv eller kultur.

Sorsele är ett litet samhälle mitt i Lappland, med det lilla samhällets fördelar: närhet och enkelhet. Här verkar vi tillsammans. Inom vår kommun finns en F-9 skola och två byaskolor F-6. Sorsele kommuns ledord är ”MOD, GLÄDJE, RESPEKT” – för det är så vi tror det blir som bäst att verka tillsammans. Vår kommun främjar en skola som möjliggör och stimulerar eleven att inhämta och utveckla kunskaper och värden och idén är att all verksamhet ska präglas av lärande, arbetsglädje, trygghet och trivsel.

Det finns ett stort behov av arbetskraft i hela kommunen, så har du familj kan vi hjälpa till med tips på arbetsgivare för din respektive. Sorsele ligger strategiskt till mellan flera olika flygplatser, med nio mil till den närmaste. Vi är en samisk förvaltningskommun som gärna ser att våra medarbetare har samisk språk- och kulturkompetens.

Förskolor och grundskolor i Sorsele är trygga och trivsamma arbetsplatser där lärarna och barn/elever har det fint tillsammans. Här hjälps vi åt att utveckla verksamheten. Kommunen satsar särskilt på utbildning och förutsättningarna för en högre kvalitet i skolan är därför gynnsamma.

I Sorsele vill vi satsa på det pedagogiska ledarskapet och som kollega i skolledningsgruppen blir du i rollen som rektor tillika elevhälsochef en nyckelperson. När vår rektor/elevhälsochef går i pension söker vi nu en lika glad, modig och ansvarsfull kollega som vill samarbeta med oss i ledningen för våra utbildningsverksamheter. Varmt välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Som rektor/elevhälsochef leder du det dagliga elevhälsoarbetet på skolan, samt initierar och leder skolutveckling genom ditt pedagogiska ledarskap och målinriktat arbete med våra barn- och ungdomars lärandeutveckling genom hela skolsystemet. Du har verksamhetsansvar, budgetansvar och personalansvar för enheten Vindelälvsskolan år 4-9 med sex klasser i centrala Sorsele. Till din hjälp har du skolans två andra rektorer, två skoladministratörer, elevhälsoteamet samt arbetslagsledare och förstelärare. Tillsammans med dina kollegor inom grundskolan och förskolan i Sorsele kommun, arbetar du i team med kommunövergripande skolutveckling samt organisatoriska frågor. I Sorsele bedriver cheferna ett tillitsbaserat ledarskap och har FOKUS på verksamhetsutveckling genom ett systematiskt kvalitetsarbete.

Dina egenskaper

Du är en engagerad person som inspirerar och entusiasmerar andra. Du är omtänksam, lyhörd och kreativ. Du har en god samspelsförmåga och bygger trygghet och tillit i möten med människor. Du är målmedveten och uthållig i ditt arbete. Du är strukturerad och pedagogiskt lagd. Du är en självklar ledare i klassrummet och har ett genuint intresse att möta varje elev utifrån dess behov. Du är en god förebild med förmågan att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare, pedagoger och kollegor. Du är utvecklingsintresserad, flexibel och skicklig på att prioritera.

Kompetens/kvalifikationer - krav

Vi söker dig som har högskoleexamen med pedagogisk inriktning samt har erfarenhet av pedagogiskt ledarskap inom grundskolan där tidigare framgångsrika resultat kan påvisas. Du är förtrogen med ekonomi och har erfarenhet av budgetansvar samt besitter kunskap kring de avtal och lagar som finns inom personalområdet. Du arbetar strukturerat och organiserat och ditt arbete genomsyras av ett systematiskt kvalitetsarbete. Ett tydligt ledarskap med mål och resultatfokus samt en mycket god kommunikativ kompetens är kvalifikationer som vi eftersöker.

Erfarenhet av grundsärskolans verksamhet, arbete i elevhälsoteam, samt påbörjad eller avslutad rektorsutbildning är meriterande. Samisk språk- och kulturkompetens är meriterande.

B-körkort krävs liksom godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Varaktighet/arbetstid

100%, eller enligt överenskommelse. 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas. Därefter tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse.

Lön

Enligt avtal. Kommunen tillämpar individuell lönesättning.

Kontaktperson: Ulrika Eriksson, skolchef, telefon: 0952-142 01

Fackliga företrädare:

Lärarnas Riksförbund, Ida Forsberg, telefon: 073-040 14 54

Kommunal, Erika Forsgren-Hedman, telefon: 070-532 02 44

Sista ansökningsdatum är 2022-08-07. Ansök så snart som möjligt, rekrytering sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut.

Märk din ansökan: Dnr 2022/311-023 ”Rektor/elevhälsochef”. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Varmt välkommen med din ansökan (Meritförteckning och personligt brev) till: kommun@sorsele.se

Vi avböjer all hjälp med rekryteringen via rekryteringsföretag.

Sorsele kommuns värdegrund – Mod, glädje och respekt.


Record metadata

Click to view metadata