ESV söker vikarierande enhetschef till EU-revisonen [NB this opening has expired]

Occupation: Enhetschef, offentlig förvaltning
Employer: Ekonomistyrningsverket
Workplace location: Stockholm, Stockholms län, Sverige
Last application date: 2022-08-21
Publication date: 2022-07-29

Prerequisites

Work experiences: Enhetschef, offentlig förvaltning;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Vill du leda och utveckla vårt uppdrag att revidera Sveriges EU-medel? Stimuleras du av att leda andra och av att verka i ett sammanhang som påverkas av politiska beslut i ett europeiskt perspektiv? Genom vårt revisionsuppdrag bidrar du till en effektiv hantering i Sverige och en välfungerande förvaltning.

Avdelningen för EU-revision har som huvuduppgift att utföra de revisionsuppdrag som vilar på ESV i rollen som nationell revisionsmyndighet för EU-medel. Vi utför revision och rapporterar till EU-kommissionen och regeringen och på så sätt bidrar vi till att Sveriges hantering av EU-medel är effektiv och ändamålsenlig.

Vi söker nu en vikarierande enhetschef till enheten Region och person under ca ett år. Enheten är en av avdelningen två enheter och består för närvarande av ca 14 medarbetare samt konsulter. Enhetens revisionsuppdrag omfattar de svenska programmen med finansiering från EU:s strukturfonder, fonden för hav och fiske, fonden för de mest utsatta samt säkerhet-, asyl- och migrationsfonderna. Enheten ansvarar även för de revisioner vi utför för annan medlemsstats räkning. På enheten pågår ett förändringsarbete för att arbeta med självledande team enligt agila metoder.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter blir att leda och utveckla enhetens verksamhet i dialog med medarbetarna. Kommunikation och samverkan är ett för dig viktigt verktyg och du har en god förmåga att tydliggöra uppdrag och mål samt sätta verksamheten i sitt sammanhang. Du motiveras av att driva verksamheten effektivt, skapa bra arbetsvillkor och utvecklingsmöjligheter för dina medarbetare. Du representerar även enheten gentemot våra intressenter. Du arbetar utifrån ett helhetsperspektiv och driver och prioriterar de för myndigheten viktiga frågorna.

Som enhetschef ingår du i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar till avdelningschefen.

Din bakgrund och kompetens
Vi söker dig som har erfarenhet av offentlig styrning och uppföljning av verksamheter utifrån både resultat och finansiellt perspektiv. Du har erfarenhet av kvalificerat arbete med kontroll, revision eller uppföljning och är/har varit verksam inom offentlig sektor. Det är meriterande med erfarenhet av EU-medel eller annat arbete som inbegriper Europeiska kommissionen. I grunden har du en akademisk utbildning inom t.ex. ekonomi, revision eller annat område av relevans för tjänsten.

Du har ett genuint intresse för människor samt en god förmåga att leda och inspirera medarbetare. Därtill har du erfarenhet av att leda kvalificerade medarbetare med en hög grad av delegerat ansvar. Har du dokumenterad chefs- eller ledarerfarenhet är det meriterande. Du är van vid att arbeta parallellt med operativa och strategiska frågor och av att driva och genomföra utvecklings- och förändringsarbete.

Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Då rollen är placerad i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen att göras. Svensk medborgarskap är därför ett krav.

För att du ska vara aktuell för tjänsten kommer vi att bedöma om det kan föreligga jäv.

Dina personliga egenskaper
Eftersom arbetet innebär många kontaktytor är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga, är flexibel, trygg och stabil. Du är analytiskt lagd och strukturerad med en väl utvecklad problemlösningsförmåga. Som chef har du ett strategiskt tänk, en god förmåga att leda och motivera andra och skapa engagemang och delaktighet. Du skapar förutsättningar för välfungerade grupper som främjar samverkan och samarbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Mer om oss
Vi söker dig som delar våra värdeord – öppna, professionella och utvecklingsinriktade – och som vill vara med på vår resa mot att bli en myndighet i toppklass.

Våra öppna lokaler finns centralt i Stockholm och det finns möjlighet att arbeta delvis på distans.

På esv.se kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss och se en film där medarbetare berättar varför de valt ESV som arbetsgivare.

Så här rekryterar vi
Vi ser fram emot att få din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 21 augusti 2022. Du ansöker genom att besvara ett antal urvalsfrågor samt bifoga ansökan i vårt rekryteringssystem. Intervjuer kan komma att ske löpande. Tillträde sker enligt överenskommelse och tjänsten är ett vikariat på ca 1 år.

På vår webb kan du läsa mer om hur vi rekryterar. Har du frågor om jobbet är du välkommen att kontakta avdelningschef Ulrika Bergelv, telefon 08-690 44 69. Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-enheten på hr@esv.se. Fackliga kontaktpersoner är Elisabeth Perntz, ordförande Saco-S, elisabeth.perntz@esv.se och Johan Hjerpe, ordförande ST, johan.hjerpe@esv.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.


ESV utvecklar den ekonomiska styrningen för regeringen, Regeringskansliet och andra statliga myndigheter samt gör analyser och prognoser av statens ekonomi. ESV är också Sveriges nationella revisionsorgan för EU-medel. Vi finns i Stockholm och har 150 anställda.

Record metadata

Click to view metadata