Rektor till IHGR, International High School of the Gothenburg Region [NB this opening has expired]

Occupation: Rektor
Employer: Göteborgs Stad , Utbildningsförvaltningen
Workplace location: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
Last application date: 2022-08-21
Publication date: 2022-08-01

Prerequisites

Work experiences: Rektor;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad.

Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.

I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser.

Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

ARBETSUPPGIFTER
IHGR är en liten gymnasieskola med cirka 340 elever där all undervisning sker på engelska. Här går studiemotiverade elever som siktar på att läsa vidare på universitet och högskolor både utomlands och i Sverige. Skolan erbjuder två svenska gymnasieprogram (naturvetenskapsprogrammet och samhällsvetenskapsprogrammet), ett spetsprogram (samhällsprogrammet med avancerade kurser i engelska) samt det internationella gymnasieprogrammet IB. Nu söker vi en rektor med ansvar för samtliga program.

Som rektor leder, planerar, samordnar, utvecklar och utvärderar du verksamheten i enlighet med de statliga styrdokumenten och utbildningsnämndens uppdrag. Ditt arbete ska leda till att elevernas måluppfyllelse blir hög och att skolans varumärke därmed är fortsatt starkt. Du har pedagogiskt och ekonomiskt ansvar samt personal- och resultatansvar. I ditt rektorsarbete får du stöd av en IB-koordinator och programsamordnare.

Du kommer att samarbeta och driva utvecklingsarbete tillsammans med rektorer på tre andra kommunala gymnasieskolor samt med universitet, högskolor och lokalt näringsliv. I samma byggnad ligger den engelskspråkiga grundskolan ISGR med vilken IHGR har ett tätt samarbete och delad ledning.
Du ingår i ledningsgruppen tillsammans med rektorerna på ISGR.

Vi erbjuder en arbetsplats med engagerad personal med hög kompetens och motiverade elever. Du får arbeta i en internationell miljö med elever och personal från hela världen. På skolan finns en stark samhörighet och ett utvecklat nätverk. IHGR - Once, always är skolans motto.

Läs mer om IHGR på vår webbplats:
https://goteborg.se/wps/portal?uri=gbglnk%3a201582114340349

KVALIFIKATIONER
För tjänsten söker vi dig som har pedagogisk högskoleutbildning. Vi önskar att du påbörjat eller genomfört rektorsutbildning samt att du har arbetat som rektor inom gymnasieskolan med goda resultat. Vi förutsätter att du haft både budgetansvar och personalansvar tidigare. Det är ett plus om du också har erfarenhet av att bygga upp och bevara kontaktnät med universitet, lokalt näringsliv och internationella samarbetspartners. Det är meriterande om du har arbetat med ett internationellt lärprogram t.ex. IB-programmet

Du är analytisk med intresse för och erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete, samt skolutvecklingsarbete som drivs i samarbete med programsamordnare och genom kollegialt lärande. Du har intresse och förståelse för utbildning med internationell inriktning och har mycket goda kunskaper i engelska som är skolans huvudsakliga språk. Du har hög IKT-kompetens och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Du är strukturerad, tydlig i din kommunikation och har förmåga att motivera dina medarbetare genom att sätta tydliga mål och följa upp dessa. Som person kännetecknas du av ett stort engagemang och god samarbetsförmåga. Du skapar goda relationer med både medarbetare, elever och övriga interna och externa samverkansparter.

ÖVRIGT
Till din intervju behöver du ha med dig pass/nationellt id och eventuellt bevis på uppehållstillstånd om du har ett medborgarskap utanför EU/EES. Detta för att vi som arbetsgivare behöver säkerställa din identitet samt säkra att du har rätt att arbeta i Sverige.

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll så måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Record metadata

Click to view metadata