Enhetschef till Teknik [NB this opening has expired]

Occupation: Enhetschef, offentlig förvaltning
Employer: Nerikes Brandkår
Workplace location: Örebro, Örebro län, Sverige
Last application date: 2022-09-04
Publication date: 2022-08-05This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Vill du ta ansvar för att räddningstjänstens fordon och material ska fungera? Har du en teknisk bakgrund och erfarenhet av inköp/ekonomi? Är du dessutom lyhörd, strukturerad och har god samarbetsförmåga? Då är du varmt välkommen att söka tjänsten som enhetschef till Teknikenheten inom Nerikes Brandkår.

Teknikenheten ansvarar för besiktningar, service och reparationer av fordon inom hela förbundet, materialunderhåll, materialförsörjning till brandstationer, fastighetsförvaltning och förrådshantering. Enheten ansvarar också för radio och utalarmering, räddningsmaterial, andningsskydd, VMA, uniformskläder, larmställ och administration av vissa datasystem.

Nerikes Brandkår är ett kommunalförbund där Örebro, Kumla, Hallsberg, Lekeberg, Laxå, Askersund, Nora, Lindesberg och Ljusnarsberg samverkar om räddningstjänst och olycksförebyggande verksamhet. Vi är ett av de större räddningstjänstförbunden i Sverige med våra 28 brandstationer, ca 500 anställda och ett insatsområde som täcker in ca 260 000 invånare.

Just nu befinner vi oss i en spännande expansion och utveckling. Ett nytt operativt samarbete mellan Värmland, Dalarna och Örebro län (Räddningsregion Bergslagen) drog igång under 2020. Ytterligare en brandstation i Örebro är under uppbyggnad och i november 2023 står en gemensam ledningscentral (SLC) i samverkan med polisen och SOS Alarm klar.

Vi eftersträvar jämställdhet, jämlikhet och mångfald där alla bidrar med olika kunskaper och erfarenheter. Därför ser vi gärna sökanden med olika bakgrund och förutsättningar.

Om tjänsten

Tjänsten innebär att ha det övergripande ansvaret för Teknikenheten bestående av sex medarbetare. Du ansvarar för att leda, planera och följa upp verksamheten, sätta målformuleringar och följa upp dessa för enheten. I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för logistik och underhåll av material inom förbundet, att sköta kontakten med fastighetsägare för samtliga brandstationer, försäkringar med mera.

Som enhetschef har du dessutom personalansvar, ansvar för delegerade arbetsmiljöuppgifter och budgetansvar.

Vi tillämpar flextidsavtal och erbjuder motionstimme på betald arbetstid.

Placering: Örebro brandstation, Nasta.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en teknisk eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har också arbetslivserfarenhet av inköp/ekonomi. Körkort klass B är ett krav.

Som person är du lyhörd, flexibel och strukturerad i ditt arbete. Du har god samarbetsförmåga då tjänsten innebär att upprätthålla och skapa nya kontakter, internt och externt. Du är även van att arbeta självständigt och har förmåga att prioritera i ditt eget arbete, och vid behov åt dina medarbetare. I din roll som chef är det även viktigt att du har förmågan att leda och motivera andra.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande:

Det är meriterande med arbetslivserfarenhet från räddningstjänst eller annan offentlig verksamhet samt kunskap om lagen om offentlig upphandling (LOU).

Meriterande är även tidigare chefserfarenhet med personalansvar och genomgången ledarskaps- och chefsutbildning.

Anställningsform och tillträde

Tillsvidareanställning, 100%. Tillträde årsskiftet 2022/2023 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2022-09-04. Skicka din ansökan via e-post till rekrytering@nerikesbrandkar.se. I ämnesraden i mejlet skriver du ”Enhetschef Teknik 2022”. I ansökan vill vi att du bifogar ett CV och ett personligt brev, samt kopior på utbildningsbevis och andra intyg.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare information

Anders Larsson, vice brandchef Räddningsavdelningen, Anders.Larsson@nerikesbrandkar.se, 010-176 20 31.

Facklig företrädare nås via Nerikes Brandkårs växel, 010-176 20 00.

Övrigt

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden/rekryteringsprocessen.

Välkommen med din ansökan!


Record metadata

Click to view metadata