Members community Lead till Samsung!

Occupation: Produktchef, marknadsföring
Employer: Academic Work
Workplace location: Stockholm, Stockholms län, Sverige
Last application date: 2022-09-05
Publication date: 2022-08-05

Prerequisites

Work experiences: Produktchef, marknadsföring;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Rollen som Members community Lead till Samsung passar dig som har erfarenhet av e-commerce och är duktig på att driva och utveckla lojalitetsprogram framåt. Som person är du kreativ, kommunikativ och har ett tekniskt intresse. Sök redan idag, urvalet sker löpande!

OM TJÄNSTEN
Samsung är på en spännande resa där de vill få sin e-handel att växa och söker därför en erfaren och passionerad person som ska utveckla deras Members community. Members är en appbaserad community som innehåller flera områden. Ett huvudområde är artiklar om produktnyheter, tips på hur man får ut mer av sina produkter samt hur man integrerar Samsungs produkter med varandra för ett smartare och enklare sätt att leva. I Members hittar du även speciella kampanjerbjudanden och livscykelprogram mm. Members är en viktig kanal för Samsungs kunder och fokus är att ta Members till nästa steg.

Som Members Lead hos Samsung kommer du ha en nyckelposition i att utveckla Members ytterligare! Du kommer ingå i ett team bestående av specialister som arbetar med de senaste produkterna och du rapporterar till CRM-Manager.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Samsung. Samsungs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

ARBETSUPPGIFTER
- Vara ansvarig för årlig planering av innehållstrategin
- Skapa artiklar om Samsungs produkter i samarbete med intressenter. Skapandet kan vara genom att antingen skriva själv eller via innehåll från HQ för att lokalisera de nordiska marknaderna
- Uppföljning och rapportering av Members KPI:er
- Optimera content
- Representera Members i möten med kategoriansvariga och andra intressenter
- Ha löpande kontakt med EO och HQ för strategier och implementeringar
- Ha löpande kontakt med externa aktörer

VI SÖKER DIG SOM
- Har några års erfarenhet från e-handel, och hur en content community kan öka lojalitet samt driva försäljning inom e-handel
- Har intresse för målgruppsanpassning och hur man arbetar med olika mål inom en community
- Har tekniskt intresse för att kunna skriva om produktnyheter, smarta funktioner, produktintegrationer och liknande
- Har mycket goda kunskaper i att skriva artiklar
- Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

För att trivas i rollen ser vi att du är duktig på att kommunicera och kan kommunicera på olika nivåer inom organisationen. Du har ett innovativt och banbrytande tankesätt när det kommer till nya koncept och idéer för att driva ny trafik till plattformen. Du har en god känsla för vad målgruppen är intresserad av och har ett intresse för vad andra communities och lojalitetsprogram erbjuder på marknaden

Övrig information


* Start: Enligt överenskommelse
* Omfattning: Heltid, en tillsvidaretjänst med provanställning på 6 månader
* Placering: Kista, Stockholm. Det finns viss möjlighet att arbeta remote.


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Samsung är ett dynamiskt företag som befinner sig i en snabbrörlig bransch, på grund av detta finns det stora och många möjligheter att växa och utvecklas! Samsung arbetar efter en vision om att leverera världens bästa produkter och tjänster. De arbetar med hemelektronik, IT och Mobilkommunikation samt andra enhetslösningar. Med många framgångar inom elektronikverksamheten har de erkänts globalt som en teknologisk branschledare och rankas nu som ett globalt varumärke bland topp 10.

Record metadata

Click to view metadata