Sjuksköterska, vikariat, till ätstörningsteam i Helsingborg

Occupation: Sjuksköterska, grundutbildad
Employer: Region Skåne, Psykiatri, habilitering och hjälpmedel
Workplace location: Helsingborg, Skåne län, Sverige
Last application date: 2022-08-21
Publication date: 2022-08-05This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Gör skillnad. Varje dag.

Är du legitimerad sjuksköterska och letar efter din nästa utmaning där du ges möjlighet att utvecklas både i din yrkesroll och som person? Vill du vara med i vår satsning på ätstörningsvården? Då vill vi välkomna dig till vårt sammansvetsade ätstörningsteam i Helsingborg!

Verksamhetsområde (VO) vuxenpsykiatri Helsingborg har mottagningar och team förlagda i Helsingborg, Landskrona och Ängelholm och all heldygnsvård finns i Helsingborg. Vi bedriver specialistpsykiatrisk vård och behandling av patienter med svåra psykiska problem. Vårt upptagningsområde består av tio kommuner i nordvästra Skåne som vi genom samverkansmöten och vårdplaneringar har ett gott samarbete med.

Just nu är vi mitt uppe i en spännande utveckling av behandlingsinnehållet i vår ätstörningsvård. För att erbjuda bästa möjliga vård, är ätstörningsteamen i öppenvården och heldygnsvården integrerat och arbetar tillsammans för att följa patienten, oavsett vårdbehov och vårdnivå. Det nya ätstörningsteamet bedriver specialiserad ätstörningsvård både inom öppenvården och heldygnsvården. Här ges du stora möjligheter att påverka utformningen av teamets arbete och fortsatta uppbyggnad.

ARBETSUPPGIFTER
Vi ser nu fram emot att välkomna en ny sjuksköterskekollega!

Som sjuksköterska hos oss arbetar du huvudsakligen på öppenvårdsmottagningen med arbetsuppgifter som är vanligt förekommande för en mottagningssjuksköterska. Du arbetar även på avdelningen under vissa timmar varje vecka, där du bland annat träffar patienter som är inneliggande på avdelningen.

Våra patienter har ofta en komplex sjukdomsbild med såväl somatisk som psykiatrisk samsjuklighet. Hos oss ges du chansen att följa dina patienter på vägen till tillfriskande tillsammans med vårt kompetenta team. Organisatoriskt kommer du att tillhöra öppenvården men du kommer även att arbeta med patienter i heldygnsvården efter patientens behov. Din arbetstid är förlagd på vardagar. Tjänsten avser ett vikariat på ett år med möjlighet till förlängning.

För nyanställda erbjuder vi ett individuellt anpassat introduktionsprogram utifrån dina erfarenheter där du bland annat har möjlighet att gå bredvid en mer erfaren kollega. Tillsammans ser vi till att du får den kunskap du behöver för att lyckas i din roll.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det är meriterande om du har specialistutbildning inom psykiatri. Erfarenhet av arbete inom psykiatrin och/eller ätstörningsproblematik är även det meriterande.

I din yrkesroll har du patienten och familjen i fokus. Du är stabil lugn, initiativrik och trivs med att arbeta såväl självständigt som i team. För att kunna erbjuda en god vård till patienterna och deras närstående förväntar vi oss även att du är en god lyssnare och att du är tydlig i din kommunikation. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret sker innan eventuell anställning. I denna rekryteringsprocess tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vård och omsorg. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatri. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Record metadata

Click to view metadata