Biomedicinsk analytiker till Blodcentralen [NB this opening has expired]

Occupation: Sjuksköterska, grundutbildad
Employer: Region Västmanland
Workplace location: Västerås, Västmanlands län, Sverige
Last application date: 2022-08-28
Publication date: 2022-08-05

Prerequisites

Work experiences: Sjuksköterska, grundutbildad;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Nu har du som är legitimerad biomedicinsk analytiker möjlighet att arbeta inom Blodcentralen i Västerås. Om du vill arbeta i positiva möten med friska personer som vill lämna blod kan detta vara arbetet för dig.  Är du som person serviceinriktad och vill möta våra blodgivare på bästa sätt, då kanske du är vår nästa medarbetare?

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.Arbetsuppgifter

Till Blodcentralen söker vi nu dig som är utbildad biomedicinsk analytiker och som har intresse av att arbeta med komponentberedning, tappningsverksamhet, både blodgivning och plasmagivning. Här kommer du att ta emot givare, bedömer om de får lämna blod eller plasma och genomför tappning. Du arbetar i ett team bestående av biomedicinska analytiker, sjuksköterskor och undersköterskor med bokade tider.

I dina arbetsuppgifter ingår även att utföra expeditionsarbete och delta i arbetet med att rekrytera nya blodgivare. Efter intresse kommer det även att finnas andra arbetsuppgifter och områden att utvecklas inom.

Din basplacering blir på Blodcentralen i Västerås men kommer även att arbeta på vår blodtrailer som besöker hela länet.


Om arbetsplatsen

Organisatoriskt befinner sig Blodcentralen inom Laboratoriemedicin Västmanland och har drygt 200 medarbetare och består av tre verksamhetsområden:


• vårdnära laboratorieverksamhet med blodcentral- och den patientnära verksamheten
• jourlaboratoriet med dygnet runt verksamheten inklusive volymanalyser
• special diagnostik som omfattar mikrobiologi, patologi med cytologi samt specialkemi

Inom Blodcentralsverksamheten arbetar ca 23 personer, här finns en kompetent och samarbetsvänlig grupp som ser fram emot att välkomna dig till teamet.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad Biomedicinsk analytiker. Vi kommer att lägga stor betydelse vid hur du är som person och det är av central betydelse att du är flexibel, serviceinriktad och förhåller dig till andra människor på ett professionellt, lyhört och smidigt sätt.

Du tycker om mötet med människor och i ditt arbetssätt är du empatisk, professionell och respektfull. Du är positiv och vill ge gott bemötande till våra givare som frivilligt kommer till oss och ger blod. Du har förmågan att självständigt planera och ta initiativ i ditt arbete, men också att samarbeta i team. Tempot och antalet givare kan växla beroende på dagen och blodlagret, vilket ställer krav på din flexibilitet i arbetstempot och förmåga att kunna ställa om till nya förhållanden.

Det är viktigt att du talar och förstår svenska bra och är tydlig i din kommunikation för att kunna ta reda på om givaren får lämna blod. Vidare ser vi att du är noggrann och kvalitetsmedveten och du följer givna metoder och externa myndighetskrav. Du vill bidra till verksamhetens utvecklingsarbete, har goda datorkunskaper. B-körkort är ett krav.


Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid.

Tillträde enligt överenskommelse. I dagsläget är arbetstiderna förlagda till dagtid på vardagar, men kvällspass förekommer.

 

Välkommen med din ansökan senast 28 augusti 2022.

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.


Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

 

Record metadata

Click to view metadata