Sjuksköterska till psykiatrimottagning 11, Affektiv och Äldre

Occupation: Sjuksköterska, grundutbildad
Employer: Södra Älvsborgs sjukhus, VO psykiatri
Workplace location: Borås, Västra Götalands län, Sverige
Last application date: 2022-09-02
Publication date: 2022-08-05This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Vi på Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) söker nu livsviktiga medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: https://www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr, https://www.linkedin.com/company/s%C3%B6dra-%C3%A4lvsborgs-sjukhus/mycompany/, https://www.instagram.com/sodra_alvsborgs_sjukhus/?hl=svOm vår lediga tjänst
Vi erbjuder dig ett intressant arbete tillsammans med erfaren och kompetent personal där du får en individuellt anpassad introduktion.

Verksamhetsområde psykiatri erbjuder goda möjligheter till handledning, kompetensutveckling och möjlighet till att arbeta på distans.

En dag som sjuksköterska hos oss innebär att du framför allt utgår från din omvårdnad och du har flera olika slag av samtal såsom rådgivning, bedömning, krissamtal, stabiliserande samtal, stöd-och samtalsterapi, hälsosamtal, medicinuppföljning eller psykoedukation. Exempel på arbetsuppgifter är registreringar i bipolärregistret, samverka med och träffar vårdgrannar, göra akutbedömningar, uppdatera sjukskrivningsplaner eller revidera vård- och krisplaner.

Du kommer att ingå i klinikens professionsgrupp med yrkesträffar. Som anställd på SÄS har du flera förmåner såsom friskvårdsbidrag och flextid. Vi arbetar måndag – fredag 08:00-16:30.

Om oss
Verksamhetsområde psykiatri vuxen vid Södra Älvsborgs Sjukhus består av flera öppenvårdsmottagningar, akutmottagning samt heldygnsvård.

Psykiatrimottagning 11 består av två team, dvs affektiva och äldre. Äldrepsykiatriska teamet riktar sig till hela befolkningen i Södra Älvsborg. Uppdraget är att bedriva specialistpsykiatrisk vård till de äldre som inte har haft kontakt med specialistpsykiatrin tidigare och där primärvårdens resurser är uttömda enligt ansvarsfördelningen. Det kan innebära att du stöter på samtliga psykiatriska diagnoser och tillstånd.
Det affektiva teamet riktar sig huvudsakligen till patienter boende i Borås, Bollebygd, Herrljunga, Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn. Uppdraget är att betjäna patienter med affektiva tillstånd såsom bipolär sjukdom och recidiverande depression.

Arbetet omväxlande och präglas av samarbete i tvärprofessionella team om arbetsterapeut, dietist, fysioterapeut, sekreterare, sjuksköterskor, skötare, socionom, specialistläkare, psykologer, psykoterapeut och vårdenhetschef samt tillgång till rehabkoordinator, där vi värdesätter allas “syn på saken”.

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad psykiatrisjuksköterska alternativt legitimerad sjuksköterska och gärna med erfarenhet av psykiatrisk heldygnsvård eller öppenvård.

Arbetet ställer höga krav på att jobba självständigt, att du har initiativförmåga, kan jobba effektivt och lägga upp och genomföra arbetet på egen hand. Det är även angeläget att du har en hög god personlig mognad, ett genuint intresse för människor och att du trivs i din yrkesroll. Du ser din del i att bidra till ett gott arbetsklimat. Du behöver B-körkort då vi gör hembesök ibland.

Mångfald och jämställdhet är två viktiga aspekter i urvalsprocessen. Då vi inom psykiatrin värnar om våra patienter och närstående samt värderar patientsäkerheten högt har vi som rutin att vi begär utdrag ur misstanke- och belastningsregistret på de som erbjuds anställning hos oss.

Välkommen med din ansökan och var med och gör avtryck tillsammans med oss och in i framtidens affektiva vård! Bifoga yrkeslegitimation.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Record metadata

Click to view metadata