Administratör till Värmlands Tingsrätt!

Occupation: Administrativ assistent
Employer: Academic Work
Workplace location: Karlstad, Värmlands län, Sverige
Last application date: 2022-09-06
Publication date: 2022-08-06

Prerequisites

Work experiences: Administratör/Administrativ assistent;



This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Är du noggrann som person och gillar att arbeta administrativt? Just nu söker vi dig som har tidigare erfarenheter av administration och vill få chansen att arbeta inom en väletablerad statlig myndighet. Organisationen består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i arbetet att upprätthålla rättsäkerhet och hög kvalitet. Vi jobbar med löpande urval så ta chansen och sök redan idag!

OM TJÄNSTEN
I rollen som administratör på Värmlands tingsrätt kommer du främst utföra arbetsuppgifter inom ekonomi, löneadministration och arkiv. Vi söker dig som har en god flexibel förmåga samt ett öga för struktur och noggrannhet då rollen innefattar diverse omprioriteringar och arbete mot deadlines. Du kommer tillhöra en enhet bestående av sju medarbetare som tillsammans tillgodoser kärnverksamhetens behov rörande säkerhet, service, ekonomi, personal, arkiv samt andra förekommande administrativa arbetsuppgifter. Uppdraget är planerat att starta relativt omgående enligt överrenskommelse med Värmlands tingsrätt.

Du erbjuds


* Meriterande erfarenhet av att arbeta inom en väletablerad myndighet
* Dedikerat samarbete med en konsultchef från Academic Work


Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid under 5 månader, vilket innebär att du kommer att vara anställd som konsult hos Academic Work och arbeta hos vår kund. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
- Daglig avstämning av ansökningsavgifter och tilläggsavgifter,
- Hantera förelägganden om betalning,
- Besvara externa och interna frågor rörande inbetalningar,
- Granskning och utbetalning av ersättning till rättens parter.

På lönesidan förväntas du att registrera ersättning till nämndemän samt vid behov fungera som back-up vid lönekörning och stämma av lönelistor och skicka in lönerelaterade handlingar. Kring arkivering förväntas du främst skicka in samt lämna ut allmänna handlingar såväl i digital som fysisk form, sortera in mål och ärenden samt upprätthålla arkivhandledningar.

Till följd av att administration innefattar en bred variation av arbetsuppgifter så kan det även förekomma arbete rörande diarieföring, inventering, inköp, beställningar, resebokningar samt insortering av övriga handlingar i administrativa och dömande verksamhet.

VI SÖKER DIG SOM
- Har minst treårig gymnasieutbildning
- Har minst tre års arbetslivserfarenhet av administration och liknande arbetsuppgifter
- Har mycket goda kunskaper i MS Office eller likvärdigt
- Kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska, i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har


* En eftergymnasial utbildning inom administration eller likvärdig utbildning
* Erfarenhet av att arbeta vid statlig myndighet


Som person är du


* Noggrann
* Strukturerad
* Flexibel


Övrig information


* Start: Omgående, enligt överrenskommelse
* Omfattning: Heltid, ungefär 5 månader
* Placering: Centrala Karlstad


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Värmlands tingsrättär en medelstor allmän domstol, vars främsta uppgift är att handlägga brottmål och tvistemål. Tingsrätten beslutar även i olika typer av ärenden, till exempel adoption, besöksförbud, god man och konkurser och avgör mer än 6 000 mål och ärenden under ett år. Tingsrätten har totalt ca. 55 anställda och har sina lokaler i Rådhuset i centrala Karlstad.

Record metadata

Click to view metadata