Enhetschef till Placeringsenheten [NB this opening has expired]

Occupation: Enhetschef inom socialtjänst
Employer: Halmstads kommun, Barn och Ungdomsavdelning, Socialförvaltningen
Workplace location: Halmstad, Hallands län, Sverige
Last application date: 2022-10-11
Publication date: 2022-09-14

Prerequisites

Work experiences: Enhetschef inom socialtjänst;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.

På Placeringsenheten arbetar vi med att följa upp alla placerade barn 0-21 år i alla placeringsformer. Enheten har två enhetschefer, två förste socialsekreterare, barnsekreterare, familjehemssekreterare, kontaktperson/ kontaktfamiljsekreterare, skol- och hälsosamordnare samt förstärkt familjehemsvård. Vi har idag totalt 29 medarbetare var av 14 av dessa arbetar med placering av barn och unga på HVB-hem och andra SIS-institutioner.

ARBETSUPPGIFTER
Söker du en spännande utmaning och vill arbeta i en viktig samhällsnyttig verksamhet för barn och unga? Då kanske jobbet som enhetschef på barn och ungdomsavdelningens planeringsenhet är något för dig!

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av verksamhetsområdet i en ledande befattning. Du vill arbeta med människor och bidra med din kompetens i en verksamhet där barn och ungdomars bästa står i fokus. Genom ett utvecklande ledarskap tar du tillvara på dina medarbetares kompetenser och tillsammans skapar ni bästa förutsättningar för barn och unga i Halmstad kommun.

Dina främsta uppgifter som enhetschef kommer att vara strategiskt och operativt arbete med placering av barn och unga i familjehem, på HVB-hem och andra SIS-institutioner i nära samverkan med kollegor inom barn- och ungdomsavdelningen. Du kommer att bli en av två enhetschefer på Placeringsenheten. Till din hjälp i det operativa arbetet har du en 1:e socialsekreterare. I uppdraget ingår du i ledningsgruppen och arbetar med strategiska frågor och planerar för framtiden i verksamheten, även detta i samverkan med andra i organisationen. Du kommer att ha personalansvar för 14 medarbetar samt ha ett budget- och verksamhetsansvar.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas i rollen ser vi att du har en högskoleutbildning som socionom, eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av socialt arbete samt har arbetat som chef med personal-, budget- och verksamhetsansvar. Då uppdraget innefattar myndighetsutövning har du även god förståelse för och erfarenhet av att arbeta med lagar och förordningar så som SoL och LVU.

Det är meriterande om du har genomgått någon form av ledarutvecklingsprogram som exempelvis UL (utvecklande ledarskap). Det är dessutom en fördel om du har erfarenhet av utredningsarbete inom socialtjänst för barn och ungdomar, samt är insatt i de verktyg som framförallt används för att stödja förändringsarbetet såsom FIT (Feedback Informed Treatment, SoS (Signs of Safety) och MI (motiverande samtal).
För den här rollen behöver du trivas i ett situationsanpassat ledarskap, där du har ett reflekterande förhållningssätt, prestationsvilja och prestigelöshet. Du är en person som vågar prova nytt och som har mod att leda i utveckling och entusiasmera dina medarbetare. Du handlar i enlighet med fattade beslut, kan tänka processorienterat och har ett helhetsperspektiv, samt skapar goda samarbeten både internt och externt.
Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. I en kommun av vår storlek får du möjlighet till helhetsperspektiv och att vara med och påverka. Halmstad kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsplats med en verksamhet som genomsyras av tillsammansanda, utveckling och öppenhet.

Du har god datorvana och din goda kommunikationsförmåga gör att du lätt kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.

I denna rekryteringsprocess tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering med telefonintervju, urvalsintervju via Teams med tester samt intervju med rekryterande chef.

Vi undanber oss vänligt men bestämt alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Record metadata

Click to view metadata