Vi söker en specialist med fokus på signs of safety och nätverksarbete [NB this opening has expired]

Occupation: Socialsekreterare
Employer: Växjö kommun, Arbete och välfärd
Workplace location: Växjö, Kronobergs län, Sverige
Last application date: 2022-10-16
Publication date: 2022-10-06

Prerequisites

Work experiences: Socialsekreterare;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Nu har du chansen att komma och arbeta i expansiva Växjö och få vara en del av Avdelningen Barn och familj. Vi kan erbjuda dig en möjlighet att utföra socialt arbete tillsammans med engagerade och kunniga kollegor, på en avdelning med höga ambitioner när det gäller kvalitet, organisation och resultat. Vi erbjuder en flexibel arbetsplats med möjlighet att delvis arbeta hemifrån.

I rollen som specialist, med fokus på Signs of safety och nätverksarbete, kommer du vara huvudansvarig för att driva implementering, bevarande och vidareutveckling av förhållningssättet Signs of safety och nätverksarbete. Förhållningssättet Signs of safety har en stort fokus på nätverksarbete, att engagera det privata nätverket och stärka familjens egna resurser.

I din roll kommer du finnas som stöd för den enskilda socialsekreteraren likväl som att stå för utbildning av nyanställda, boosta socialsekreterare och chefer samt vara nätverksledare. I rollen ingår även samverkan med externa aktörer samt att etablera goda nationella relationer.

Som en del i din tjänst kommer du, tillsammans med avdelningschef, vara med och starta upp ett säkerhetsteam på avdelningen. Säkerhetsteamet kommer arbeta intensivt med säkerhetsplaneringar i familjer där barnet/ungdom är placeringsnära eller redan placerade utanför hemmet.

Som specialist på avdelningen barn och familj blir du en av fem medarbetare med specialistfunktion, du har avdelningschefen som närmsta chef och kommer delvis ingå i chefsgruppen. Som medarbetare hos oss erbjuds du ett meningsfullt och stimulerande arbete på en välfungerande avdelning. Vi har ett stort fokus på att utveckla vår verksamhet och att skapa trygga hemmaplanslösningar för våra barn och ungdomar. Alla medarbetare erbjuds extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling.

KVALIFIKATIONER
Du har en socionomexamen eller en likvärdig utbildningsbakgrund. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom myndighetsutövning Barn och familj. Du är resultatinriktad, har en god förmåga att entusiasmera och inspirera, är nyfiken, driven och ansvarstagande. Du ska ha goda kunskaper inom nätverksarbete och förhållningssättet Signs of safety.

Du har lätt för att samarbeta med många olika personer och med varierad befattning och har förmåga att kommunicera på ett tydligt och enkelt sätt.


ÖVRIGT
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Record metadata

Click to view metadata