Socialsekreterare till Resursteam Heder [NB this opening has expired]

Occupation: Socialsekreterare
Employer: Malmö stad
Workplace location: Malmö, Skåne län, Sverige
Last application date: 2022-10-20
Publication date: 2022-10-06

Prerequisites

Work experiences: Socialsekreterare;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Ref: 20223180

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och göra skillnad för dem som är utsatta och/eller utövare i en hederskontext? Alla har rätt till fritid, privatliv och frihet från våld – vi söker dig som vill arbeta med oss för att förhindra hedersrelaterat våld.

I Resursteam Heder kommer du att arbeta med råd och stödsamtal till dem som är utsatta och/eller utövare i en hederskontext, där de kan t.ex. ha upplevelser av kontroll, hot och våld. Teamet är mobilt vilket innebär att du kommer ta dig dit behovet är, en flexibel arbetsplats där möten sker på arenor som är trygga för målgruppen.

Vi riktar oss också till yrkesverksamma som behöver information och stöd i enskilda ärenden. Därav är det bra om du har erfarenhet av att möta målgruppen samt känner dig trygg i att vägleda och stötta yrkesverksamma i olika bedömningar.

Kvalifikationer
För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du som söker har en socionomexamen samt kunskap och erfarenhet av att arbeta med hedersrelaterat våld. Det är meriterande om du har arbetat med myndighetsutövning inom socialtjänsten och därigenom mött målgruppen. Har du tidigare arbetat som biståndshandläggare är även det meriterande.

Eftersom vi även bistår med att göra säkerhetsplaneringar och riskbedömningar enligt PATRIARK på uppdrag av socialtjänsten är det meriterande om du har erfarenhet av detta och/eller FREDA sedan tidigare.

Resursteam Heder arbetar också med kunskapshöjande insatser och erbjuder därav olika föreläsningar och workshops kring heder. Det är därav av vikt att du känner dig trygg med att prata inför grupper.

Vi söker dig som vill vara en del av utvecklingen i vår verksamhet och som har ett stort engagemang för barn och ungas uppväxtvillkor. Du har en god samarbetsförmåga och är bra på att arbeta i team, samtidigt som du behöver kunna arbeta självständigt. Du är också duktig på att arbeta med och att etablera och skapa nätverk. Vidare är du en person som uppskattar varierande arbetsuppgifter och är nytänkande. 

Om arbetsplatsen
Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Resursteam Heder är ett sammansvetsat team som i nuläget består av 6 personer, en samordnare för pågående projekt inom teamet samt en chef. Tillsammans har vi lång erfarenhet och hög kompetens inom området och utgör ett stort stöd för varandra.

Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2023-01-16 eller enligt överenskommelse

Övrigt
Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Innan anställning behöver du visa upp socionomexamensbevis, utdrag ur belastningsregister och id-handling (pass eller nationellt id-kort).

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Record metadata

Click to view metadata