Familjeterapeut med inriktning mot Våld i nära relation [NB this opening has expired]

Occupation: Familjerådgivare/Familjeterapeut
Employer: Kristianstad kommun, Vuxenvård
Workplace location: Kristianstad, Skåne län, Sverige
Last application date: 2022-10-26
Publication date: 2022-10-06

Prerequisites

Work experiences: Familjerådgivare/Familjeterapeut;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Kriscentrum är en dynamisk verksamhet som verkar för hög kvalité avseende utförande av sittuppdrag samt om arbetsmiljön för dess medarbetare.
Nu söker vi en familjeterapeut med inriktning mot våld i nära relation, välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlare/terapeut arbetar du med individuella samtal och gruppsamtal med fokus på våld utifrån de olika behandlingsmodeller för målgrupperna barn/ungdomar samt vuxna individer som upplevt och/är utsatta eller utsätter någon i nära relation för våld (ViNR).

Du samverkar för målgruppen med socialtjänst, hälso- och sjukvård, Polis, andra myndigheter samt idéburna verksamheter. Du utför hot-och riskbedömningar gällande risk om ViNR.

Hos oss deltar du i;
• utveckling av stöd/behandlingsmetodik
• enhetens arbete gällande synliggörande och utbildning om ViNR mot allmänheten och andra professionella.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom eller som har annan likvärdig utbildning. Vi ser gärna att du har utbildning/kurser i genusvetenskap. Vidare är det meriterande om du är utbildad om ViNR och har utbildning i att göra skydds- och riskbedömning om ViNR. Det är även meriterande om man har en grundutbildning i psykoterapi.

Vi vill att du har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med samtalsstöd för personer som upplevt/upplever våld i nära relation. Dokumenterad erfarenhet av myndighetsutövning gällande våld i nära relationer är meriterande.

Självklart behärskar du Outlook samt Microsoft Office eller likvärdigt verktyg samt gärna digital journalföring. Eftersom kommunikation och dokumentation är en del i arbetet behöver du behärska svenska och engelska, samt gärna ett tredje språk, i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Vi vill att du har god förmåga att nyfiket och värderingsfritt kunna tona in andra människor och kunna prata om skuld och skamtyngda teman. Du har god förmåga att kunna se och förstå större sammanhang kring personers situation. Vidare kan du samarbeta med andra professioner.

När sökande erbjudits anställning ska den som i sitt arbete direkt och regelbundet kommer i kontakt med barn visa ett registerutdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2013:852 Socialtjänstlagen.

ÖVRIGT
Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Record metadata

Click to view metadata