Socialsekreterare [NB this opening has expired]

Occupation: Socialsekreterare
Employer: Ljusdals kommun
Workplace location: Ljusdal, Gävleborgs län, Sverige
Last application date: 2022-10-30
Publication date: 2022-10-06

Prerequisites

Work experiences: Socialsekreterare;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Arbetsplats

Vill du vara med och bidra i människors utvecklings- och förändringsprocesser? Då är det betydelsefulla arbetet som socialsekreterare vid beroendecentrum i Ljusdal rätt jobb för dig! Inom IFO Ljusdal arbetar vi nära varandra utifrån samlad kompetens med hög ambitionsnivå.
Vi söker en socialsekreterare till vår vuxenenhet, som tillsammans med handläggare, socialsekreterare, beroendeterapeuter, fältsekreterare och specialistsocionom finns integrerade med Regionens beroendesjuksköterska och läkare på Beroendecentrums lokaler på Granbacken 6, i Ljusdal.  Arbetsmiljön präglas av ett öppet klimat med god stämning, bra sammanhållning och ett både starkt och prestigelöst kollegialt stöd.


I Ljusdals kommun tror vi att det finns ett liv för alla. Ljusdals kommun är belägen i den nordvästra delen av det vackra Hälsingland. De största orterna i kommunen är Ljusdal, Järvsö och Färila. Vi har nära till fritiden, till varandra och till en enkel vardag. Redan bosatta, hemvändare och många som tagit steget och flyttat till vår kommun vittnar om livskvalitet, mer tid att njuta och vara den du är. Prisvärda hus,
korta bostadsköer och mångsidig arbetsmarknad är också saker som gör det lätt att välja vår kommun att leva, bo och arbeta i.
I Ljusdals kommun har 1700 medarbetare Sveriges viktigaste jobb när vi servar våra 19 000 invånare. Är du den som vill berika oss med dina kunskaper, ditt engagemang och din personlighet?


Arbetsuppgifter
Arbetet innebär i huvudsak handläggning enligt SoL och LVM. Vi tar emot ansökningar och anmälningar utifrån riskbruk/missbruk/beroende samt gällande våld i nära relation och hedersrelaterat våld och förtryck. Vi utreder, beslutar/ger förslag till beslut om insatser samt följer upp dessa. Uppgifter i övrigt kan vara att informera enskilda och grupper om socialtjänstens verksamhet samt delta i förebyggande arbete gällande våld/heder och riskbruk/missbruk/beroende. 


Kvalifikationer/utbildning
Socionomutbildning, med erfarenhet av arbete med vuxna med riskbruk/missbruk/beroende och utsatthet för våld/heder. Vi ser gärna att du har erfarenhet av dokumentation och myndighetsutövning enligt SoL och LVM.  Arbetsuppgifterna kräver att du är bra på att planera och strukturera ditt arbete men även att du har en hög förmåga till flexibilitet. Ett gott bemötande och förmåga att skapa goda relationer till dem vi möter är av stor vikt. 

Vi arbetar bland annat med ASI, AUDIT/DUDIT, FREDA, PATRIARK mfl. Tidigare erfarenhet av dessa och även av andra relevanta evidensbaserade metoder/verktyg inom området riskbruk/missbruk/beroende och våld/heder är meriterande. Vi använder verksamhetssystemet Treserva.
Övrigt
Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare. Vi satsar på nära chefskap och stöd av specialistsocionom samt administratörer. Vi har 7-timmars arbetsdag, med bibehållen lön, för att ge en längre dygnsvila. Arbetsmiljö är viktig för oss och vi vill arbeta för en god introduktion in i yrket som socialsekreterare. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker löpande. Provanställning kan komma att tillämpas. 
Varaktighet och Sysselsättningsgrad
Tillsvidareanställning på heltid, tillträde 2022-12-01 eller enligt överenskommelse. 


Upplysningar lämnas av
Enhetschef, Sara Eriksson.
Tel: 070-242 80 82
Mail: sara.eriksson@ljusdal.se 


Fackliga kontaktpersoner
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln, 0651-180 00.


Sista ansökningsdag
2022-10-30

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:

Ljusdals kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen.

Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Record metadata

Click to view metadata