Enhetschef barn- och familjeenheten [NB this opening has expired]

Occupation: Enhetschef, offentlig förvaltning
Employer: Nykvarns kommun
Workplace location: Nykvarn, Stockholms län, Sverige
Last application date: 2022-10-20
Publication date: 2022-10-06

Prerequisites

Work experiences: Enhetschef, offentlig förvaltning;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Kom närmare - kom till Nykvarns kommun! Med naturen som granne och storstadens puls runt hörnet väntar ungefär 11 500 invånare på att just du och din insats ska göra skillnad i deras vardag. Vi är en relativt ung kommun - driv, ansvar och utvecklingsvilja präglar oss. Idag är vi cirka 800 engagerade medarbetare, och vi behöver bli fler. Är du en av dem?


Vi på vård- och omsorgskontoret är stolta över att göra skillnad i det lilla och stora. Korta beslutsvägar, nära till brukare och engagerade medarbetare gör det möjligt för var och en att bli specialist inom just sitt område. Vi utvecklas och förbättras ständigt och tar ansvar genom att ge rätt insats till rätt person i rätt tid. Barn- och familjeenheten består av team för mottagning, utredning familjehem och familjerätt samt familjebehandling. Vi är 10 medarbetare varav 8 socialsekreterare och 2 familjebehandlare,Enhetschef barn- och familjeenheten

Arbetsuppgifter


Ditt nya jobb- arbetsuppgifter och utmaningar

Vill du vara med på en spännande resa där vi arbetar tillitsbaserat med kompetenta medarbetare delaktiga i verksamhetens utveckling? Då är vi arbetsplatsen för dig.

Vi söker dig som är engagerad, trygg och tydlig i ditt ledarskap. Fokus är ett nära ledarskap med ärendegenomgångar, beredningar och andra aktuella teammöten. Du står för struktur och omvärldsbevakning med ett övergripande ansvar för att utveckla verksamheten utifrån gällande lagstiftning, riktlinjer och i enlighet med uppdrag och uppsatta mål. Du har personal-, budget- och arbetsmiljöansvar.

Rollen innebär även samverkan både internt och externt med t.ex. polis och skola. Du rapporterar till avdelningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp tillsammans med chefen för Vuxenenheten.


Övrig information


Vi vill att du innan anställning uppvisar ett utdrag ur belastningsregistret


Nykvarns kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser det som meriterande om du talar finska.Kvalifikationer


Du har socionomexamen och din arbetslivserfarenhet har gett dig praktiska och teoretiska kunskaper inom nämnda arbetsområden. Du har god kännedom om de lagar som styr vår verksamhet samt kunskap och erfarenhet att arbeta enligt BBIC. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift då arbetet bl.a. innebär att du granskar utredningar och beslutsunderlag. Vidare har du också erfarenhet av arbetsledande befattning inom kommunal verksamhet.


Meriterande

Du har förmåga att på ett självständigt, tydligt och strukturerat sätt leda och entusiasmera verksamheten och utveckla dina medarbetares kompetenser för att tillsammans nå uppsatta mål. Du är resultatorienterad och kan omsätta mål och visioner till praktisk handling, tillsammans med ett lösningsorienterat förhållningssätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.Ansökan


Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Intervjuer kan komma att ske löpande.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Läs mer här

Vår hemsida


www.nykvarn.se


Record metadata

Click to view metadata