Socialsekreterare för barn och unga [NB this opening has expired]

Occupation: Socialsekreterare
Employer: Medborgarförvaltningen, Utredning barn och unga
Workplace location: Värnamo, Jönköpings län, Sverige
Last application date: 2022-11-06
Publication date: 2022-10-06This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Värnamo kommun ligger mitt i Småland, där E4 möter väg 27, i en tillväxtregion med Gnosjöanda och hög sysselsättning. Som medarbetare hos oss arbetar du med människan i fokus och skapar en värdefull arbetsdag, som ger värde för såväl dig som för medborgarna.
Vill du arbeta för att barn och unga ska ha det tryggt hemma och må bra i sin familj?

Beskrivning
Vi på sektionen utredning barn och unga söker en kollega som vill arbeta aktivt tillsammans med barnet och familjen vi möter för att barnets situation ska förändras och bli hållbar över tid.

Vi anser att för att lyckas och hitta lösningar behövs ett gott samarbete mellan familjen, dess nätverk och socialtjänsten. Som stöd i arbetet har vi Signs of Safety som förhållningssätt, som hjälper till att synliggöra individuella lösningar som fungerar och som bidrar till att barnet/den unge får trygga uppväxtvillkor.

Vi söker därför dig som:

- vill arbeta aktivt och nära familjerna vi möter
- vill motivera och verka för förändring
- värdesätter samarbete såväl med de familjer som kommer till oss, som med kollegor och samverkanspartners

Arbetsuppgifter
Som socialsekreterare för barn och unga handlägger du ärenden enligt Socialtjänstlagen och Lag om vård av unga. Du ansvarar både för utredningar och uppföljningar. Det förekommer också att du skriver yttranden enligt LuL och körkortsyttranden. Du kommer ingå i en av tre teams, där varje grupp består av 6-7 socialsekreterare och en gruppledare. Vi arbetar med BBIC som metodstöd och med Signs of Safetys förhållningssätt och verktyg.

Som nyanställd genomgår du vårt introduktionsprogram, som innebär att du har stöd genom mentor, kollegor och gruppledare. Värnamo kommun befinner sig i ett spännande skede med många pågående utvecklingsinsatser. Du kommer vara en viktig person som kommer bidra till att bygga framtidens socialtjänst i Värnamo Kommun. Värnamo Kommun anser att utveckling och kunskap är betydelsefullt och du kommer få möjlighet till vidareutbildning och grupphandledning.Kvalifikationer
Du har socionomexamen eller utbildning på högskolenivå som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet från utredningsarbete inom området barn- och unga eller övriga IFO.

Du delar vår grundtanke om att allt vi gör ska präglas av respekt och klientfokus, samt att barns delaktighet är viktigt. Som person är du stabil och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Du trivs med variation i jobbet, är flexibel och har god förmåga att prioritera. Du kan arbeta självständigt såväl tillsammans med andra. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är kontrollerad i stressituationer och bekväm att möta personer i utsatthet. Du har god samarbetsförmåga och ser samverkan som en förutsättning för att utforma bästa möjliga stöd till de familjer vi möter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.Villkor
Tillsvidare anställning. Provanställning kan vara aktuellt.

Rekrytering kan komma att ske löpande, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.


Du söker tjänsten på kommunens hemsida www.varnamo.se/ledigajobb

 

I Värnamo kommun annonseras alla tillsvidareanställningar på heltid. Om du i stället önskar deltid och verksamheten kan tillgodose en lägre sysselsättningsgrad är det givetvis en möjlighet.


Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

Record metadata

Click to view metadata