Socialsekreterare Enheten för Vuxna [NB this opening has expired]

Occupation: Socialsekreterare
Employer: Vimmerby Kommun
Workplace location: Vimmerby, Kalmar län, Sverige
Last application date: 2022-11-07
Publication date: 2022-10-06This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vi söker en socialsekreterare till socialpsykiatrin
Ditt nya jobb
I rollen som socialsekreterare på Enheten för Vuxna ingår du i ett team om tre socialsekreterare inom områdena socialpsykiatri, missbruk och våld i nära relation. Som socialsekreterare har du en nära samverkan med enheter inom socialförvaltningen samt samarbetar med andra myndigheter och regionen. Samverkan såväl inom socialförvaltningen som med externa partners är en viktig del av tjänsten. Vi har ett nära ledarskap, kompetenta medarbetare, bra arbetsgrupp och ett arbete där du gör skillnad. Du får ett utmanande, roligt och viktigt arbete där du får chansen att bidra. 

Ditt huvuduppdrag är att utreda, bedöma och följa upp insatser inom området socialpsykiatri i enlighet med socialtjänstlagen, målgrupp psykisk ohälsa/funktionsnedsättning. Du utgår från gällande riktlinjer samt väger in den enskildes behov och förutsättningar. Du har ett nära samarbete med boendestöd och dagverksamhet som är socialpsykiatrins öppenvårdsenhet.  

I teamet om tre socialsekreterare på Enheten för Vuxna stöttar ni varandra och handlägger varandras ärenden vid arbetstoppar och ledigheter.  

Kvalifikationer

• socionom, socialpedagog eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. 
• utbildning i socialrätt
• B-körkort

Kunskap om målgrupperna och erfarenhet av handläggning är meriterande, likaså kunskap om verksamhetssystemet Life Care.

Som person kan du arbeta självständigt likväl som i grupp. Du har en god förmåga att kunna strukturera och planera ditt arbete. Som socialsekreterare har du daglig kontakt med människor och därmed är det viktigt att du har social kompetens, kan bygga goda relationer och har en god samarbetsförmåga. Du har en bra kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2022-11-07

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev. Rekrytering kan komma att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Record metadata

Click to view metadata