Socialsekreterare med hjärta för barn [NB this opening has expired]

Occupation: Socialsekreterare
Employer: Kungälvs kommun, Trygghet och Stöd
Workplace location: Kungälv, Västra Götalands län, Sverige
Last application date: 2022-10-24
Publication date: 2022-10-06

Prerequisites

Work experiences: Socialsekreterare;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!
Beskrivning
Barn, unga och familjeenheten ingår i den samlade myndighetsverksamheten inom sektor Trygghet och Stöd och hos oss arbetar vi med barn och unga 0-18 år och deras familjer samt ensamkommande barn/ungdomar 0-20 år.

I Myndighetsverksamheten ingår förutom vi Mottagning, Verkställighet- och placering, Vuxen, Bistånd, Stöd- och försörjning samt Administration.

Enheten består av tjugotvå socialsekreterare som är indelade i tre grupper varav tolv utredande socialsekreterare, sex socialsekreterare som arbetar med placerade barn och fem som arbetar med familjerätt. På enheten arbetar också fyra 1:e socialsekreterare, alla med lång erfarenhet av barnavårdsarbete samt en enhetschef. Det finns ett nära samarbete med familjehemssekreterarna och öppenvården.

Utifrån att en av våra socialsekreterare ska vara föräldraledig söker vi nu en socialsekreterare med uppdrag att arbeta med barn som är placerade i familjehem.

Du kommer att ingå i barnsekreterargruppen där du får kunniga kollegor samt arbetsledning av 1:e socialsekreterare. Förutom individuellt stöd kommer du ha kontinuerlig metod, metodutveckling samt extern processhandledning i grupp. Du får även friskvårdsbidrag.

På Barn, unga och familjeenheten erbjuds du ett varierande och spännande arbete i en arbetsgrupp som drivs av engagemang, positiv framåtanda och där arbetsklimatet är välkomnande och hjälpsamt. Hos oss får du trevliga och ansvarstagande arbetskamrater där såväl humor, prestigelöshet och omsorg om varandra är viktiga delar. Vill du vara med? Sök till oss!

Arbetsuppgifter 
Som socialsekreterare i barnsekreterargruppen ansvarar du för barn och ungdomar som är placerade i familjehem, både enligt SoL och LVU. Du hanterar alla förekommande frågor som kan uppstå i barnets liv, följer upp insatsen och samarbetar med ansvarig familjehemssekreterare. Arbetet syftar till att barnet ska få en god utveckling och en gynnsam skolgång. I arbetet ingår regelbundna träffar med barnen och deras föräldrar, uppdragstagare och samverkanspartners. 

Vi utreder och följer upp våra placeringar utifrån BBiC:s livsområden. Det pågår ett kontinuerligt arbete med att utveckla verksamheten. I Kungälv arbetar vi aktivt med att implementera förhållningssättet Signs of Safety. Samtliga på enheten utbildas i Signs of Safety och vi ser det som viktigt att du delar den grundsynen, som till stor del handlar om delaktighet och samarbete med barnen och deras familjer. Vi har även en intern öppenvård som vi har ett nära och viktigt samarbete med.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt, utvecklande och varierande arbete på en trevlig arbetsplats. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen och gärna med erfarenhet från myndighetsutövning inom området barn och unga. Vi vill att du har ett tydligt barnfokus i ditt arbete och att du ser det självklart att barn ska vara delaktiga utifrån deras förutsättningar beroende på ålder och mognad.

Att utföra ett kvalitativt och rättssäkert arbete behöver vara viktigt för dig. Har du utbildning i Signs of Safety är det meriterande. Att du vill bidra till att utveckla barnavårdsarbetet ser vi som en självklarhet. Det är nödvändigt att du har inställningen att det är viktigt att arbeta för ett nära samarbete med våra familjer och deras såväl privata som professionella nätverk.

Vi söker dig som är trygg i dig själv och din yrkesroll, är strukturerad, har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och tycker om både att samverka och att arbeta självständigt. Vi värdesätter egenskaper som prestigelöshet, flexibilitet och ödmjukhet. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

När sökande erbjudits anställning ska registerutdrag från polisens belastningsregister uppvisas.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Record metadata

Click to view metadata