Medarbetare till SIG (sociala insatsgrupper) och Öppenvården [NB this opening has expired]

Occupation: Socionom
Employer: Social- och äldreförvaltningen, IFO, Öppenvård
Workplace location: Haninge, Stockholms län, Sverige
Last application date: 2022-10-31
Publication date: 2022-10-06

Prerequisites

Work experiences: Socionom;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 


 


Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till ett bättre liv för de vi är till för. Tillsammans med oss kommer du få vara med och skapa rätt förutsättningar och hitta nya lösningar för att klara vårt uppdrag med god kvalité idag och i framtiden. Här ansvarar vi för livets hela resa inom individ- och familjeomsorg, stöd och service till personer med funktionsnedsättning och för omsorg och stöd i olika former till kommuninvånare, över 65 år. Vill du tillsammans med oss bidra till ett bättre liv?

Välkommen att utvecklas med oss
Vi är en del av Avdelningen IFO-Individ och familjeomsorg.

Tillsammans verkar vi för en samordnad socialtjänst och vi vill skapa och bibehålla en kultur som främjar bra bemötande, hög tillgänglighet och hög rättssäkerhet. Vi strävar efter att utveckla ett mer samordnat och integrerat teamarbete för att bättre möta målgruppens ofta komplexa behov.

Öppenvården jobbar med en rad olika insatser och vårt uppdrag är att stärka förmågan hos personer som lever med beroende eller annan problematik, att uppnå en god livskvalité och ett självständigt liv.

Välkommen till en spännande vardag där vi tar Haninge in i framtiden.

Ditt uppdrag
Du kommer ingå i ett arbetslag om totalt 7 personer var av 3 jobbar med målgruppen ungdomar i risk för kriminalitet.

Vi söker en medarbetare till öppenvården som jobbar med ungdomar i risk för kriminalitet i åldern 12-18 år. Du ansvarar för insatser till dessa ungdomar och deras familjer. Insatserna kan bestå av Social insatsgrupper, särskilt kvalificerat kontaktmannaskap och ungdomstjänst. Sociala insatsgrupper är samverkan mellan socialtjänst och polis för att minska nyrekrytering till kriminella nätverk samt att möta individuella behoven för de ungdomar som riskerar hamna i livsstilskriminalitet.

Tjänsten ska bland annat ansvara för den övergripande samordningen av den operativa grupp som skapas kring varje ungdom där bland annat polis, skola och föräldrar ingår och styra det arbetet via en gemensam åtgärdsplan som upprättas. I tjänsten ingår ett nära samarbete med polisen, socialtjänstens utredningsenhet och andra berörda parter. Tjänsten kommer ha ett fokus på unga med hög risk som har uppvisat ett normbrytande beteende vars mönster och risk och skyddsfaktorer indikerar en påtaglig risk för fortsatta och omfattande eller allvarliga beteendeproblem. För att det arbetet ska bli framgångsrikt så kommer insatserna vara multimodala och delar av arbetsgruppen kommer under hösten att utbilda sig i FFT (funktionell familjeterapi) för att kunna arbeta effektivt med hela familjesystemet.

Öppenvården består av Unga i risk för kriminalitet/SIG, Haninge Mini Maria, Familjebehandling/nätverksmöten, Gröna huset som är en skola med dagbehandling samt Stigen som är individuellt anpassat intensivstöd. Totalt arbetar 23 personer på enheten.

Det här söker vi hos dig
Vi söker dig som är socionom eller motsvarande utbildning och vana att arbeta såväl självständigt som i team och drivs av att stötta människor i förändring till ett självständigt liv. Det är viktigt att du är bra på att skapa kontakt med ungdomar och uppskattar att jobba med individuellt behandlingsarbete.

Det är viktigt att du är driven, ser möjligheter att utveckla och är flexibel. Du har en god kommunikations- och samarbetsförmåga, är van att arbeta självständigt och har förmåga att ta egna initiativ. Du utrycker dig väl i tal och skrift samt har förmågan att planera, organisera, prioritera och vara flexibel i ditt arbete. Arbete kan förekomma utanför kontorsarbetstider beroende på uppdrag.

Tidigare erfarenhet av arbete inom öppenvård och/eller med myndighetsutövande är ett krav. 

Det är meriterande om du har utbildning i FFT men för rätt person erbjuder vi möjligheten att bli utbildad i det.

Du bör ha kunskap om gällande lagstiftning samt riktlinjer inom området, kännedom om och gärna erfarenhet av arbete med socialtjänstens myndighetsutövning.

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Söder. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.”

Provanställning kan komma att tillämpas.

Vill du veta mer? Gå gärna in på vår hemsida: www.haninge.se eller kontakta: Enhetschef Magnus Karlsson 08-606 82 88 eller Gruppledare Anders Bolund 08-606 53 80

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Record metadata

Click to view metadata