Fysioterapeut, Neurorehab Sävar, Utredningsteamet, Umeå [NB this opening has expired]

Occupation: Fysioterapeut/Sjukgymnast
Employer: Region Västerbotten, Neuro huvud o halscentrum VB
Workplace location: Umeå, Västerbottens län, Sverige
Last application date: 2022-10-31
Publication date: 2022-10-14This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Neuro-huvud-hals Centrum (NHHC) består av ca 650 medarbetare och finns på Norrlands Universitetssjukhus i Umeå. På centrat bedrivs vård med olika aspekter på utredning, behandling och rehabilitering av sjukdomar och skador på nervsystem, hjärna, öron, näsa, hals och käkkirurgi. Centrat är en länsklinik där högspecialiserad vård bedrivs för patienter från hela norra sjukvårdsområdet, samt bedriver forskning, utbildning och utveckling.

Vid Neurorehab Sävar arbetar vi i interdisciplinära team med kartläggning, bedömning och rehabiliteringsinsatser för personer med neurologiska sjukdomar och stroke. Verksamheten består av en avdelning med 5-dygnsvård (5 vårdplatser), dagrehabilitering och mottagningsverksamhet samt ett utredningsteam som utreder vuxna med medfödda och tidigt förvärvade tillstånd samt neuropsykiatriska frågeställningar. Vi är ackrediterade enligt CARF (Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities) för vårt diagnosprogram och utvecklar kontinuerligt metoder och arbetssätt för att öka kvalitet och patientsäkerhet. Vi befinner oss i dagsläget i Umeå vid Norrlands Universitetssjukhus, byggnad 26.

Vi söker nu en fysioterapeut till vår verksamhet som utreder Neuropsykiatriska tillstånd, samt till våra neurologiska rehabiliteringsteam.

ARBETSUPPGIFTER
Som Fysioterapeut hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre.

Arbete i Neurorehab Sävars utredningsteam för neuropsykiatriska tillstånd utreder och ställer diagnoser på vuxna med medfödda och tidigt förvärvade tillstånd inklusive neuropsykiatriska frågeställningar. Du arbetar i ett team tillsammans med arbetsterapeut, läkare samt neuropsykolog. Som fysioterapeut arbetar du självständigt med utredning och bedömning av motorisk förmåga och samverkar med teamet för en gemensam bedömning. Kontakter med externa aktörer som exempelvis myndigheter och andra vårdgivare är vanligt.

Arbete i neurologiskt rehabiliteringsteam tillsammans med arbetsterapeut, kurator, sjuksköterska, läkare, psykolog och rehabiliteringsassistenter. Teamet kan vid behov konsultera logoped och dietist. Kontakter med externa aktörer som exempelvis arbetsgivare och kommun förkommer. Undersökning inklusive testning med olika mätinstrument, bedömning och rehabiliterande behandling utifrån rehabiliteringsplan med teamgemensamma mål. Undervisning till patienter och närstående förekommer i grupp i programverksamhet samt individuellt efter behov. Att leda gruppträning samt att handleda personal och studenter ingår i arbetsuppgifterna. Arbetet innebär såväl teamarbete som självständigt arbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är Legitimerad fysioterapeut med intresse av området.

Erfarenhet av neurologisk rehabilitering/habilitering/neuropsykiatri/utredningsarbete, samt erfarenhet av att arbeta självständigt med bedömningar av motorisk förmåga och samverka i team är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta utifrån ICF, samt att du har ett intresse för att arbeta evidensbaserat och att aktivt delta i arbetet med att utveckla vår verksamhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Record metadata

Click to view metadata