Förskollärarvikariat [NB this opening has expired]

Occupation: Lärare i förskola/Förskollärare
Employer: 212000-288
Workplace location: Botkyrka, Stockholms län, Sverige
Last application date: 2022-10-30
Publication date: 2022-10-14

Prerequisites

Work experiences: Lärare i förskola/Förskollärare;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och cirka 6 400 medarbetare.


Utbildningsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola, gymnasium samt grund- och gymnasiesärskola. Vi har drygt 3 200 medarbetare vid 45 förskolor, 22 grundskolor och fyra gymnasieskolor. Här finns ett stort engagemang för att alla barn och elever ska få undervisning av hög kvalitet, möjlighet att utvecklas och att nå sin fulla potential. I Botkyrka ser vi att framgång i skolan är nyckeln till ett gott liv och den starkaste skyddsfaktorn för framtiden.Tjänsten och arbetsuppgifterna
Förskolan Sörgården söker en förskollärarvikarie.

Som förskollärare ansvarar du för undervisningen i förskolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i utbildningen. Du är väl förtrogen med läroplanen och trygg i din yrkesroll. Vi vill att du har ett förhållningssätt där lärandet och kunskapsutveckling är i fokus. Du ansvarar för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i förskolan samtidigt som du förstår vikten av det kollegiala lärandet. Förskolelärare ska leda de målstyrda processerna och ansvara att barn får den undervisning de har rätt till. Som förskollärare skapar du de pedagogiska lärmiljöerna tillsammans med dina kollegor.

Du ska ha barnets bästa i fokus och en stark tilltro till att alla barn kan. Barnen ska känna en tillit till sin egen förmåga, att de kan, vågar och vill. Detta ställer krav på din förmåga att vara kreativ och ha förmågan att anpassa undervisningen utifrån det behov som finns.

Du ser ett helhetsperspektiv i utbildningen och värdesätter samverkan med vårdnadshavare och andra viktiga aktörer.

Tillsammans med dina kollegor arbetar du utifrån det systematiska kvalitetsarbetet.Vi erbjuder dig
Förskolan Sörgården är en förskola med åtta avdelningar och ingår i Tullinge norras förskoleenhet. Sörgården ligger i Tullinge nära natur, parker och centrum. Som förskollärare är du delaktig och har inflytande i utformandet av utbildningen och undervisningen på den egna avdelningen, förskolan och hela enheten. Du deltar vid nätverk och pedagogiska utvecklingsgrupper, har egen planeringstid för planering av undervisningen samt reflektionstid tillsammans med dina kollegor. Vi erbjuder även arbetskläder för både inomhus- och utomhusvistelse, friskvårdsbidrag och ett kök med egenlagad mat. Till förskolan finns goda kommunikationsmöjligheter från Tullinge C. Du stöttas av en ledningsgrupp som uppmuntrar tankar och idéer som syftar till att utveckla utbildningen och undervisningen på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Tjänsten är 1 år med möjlighet för förlängning, start 2022-01-09.

Du som söker till oss
Krav: - Du har svensk lärarlegitimation enligt Skolverket med behörig att undervisa i förskola.
- God kunskap och erfarenhet av att använda digitala verktyg
- Erfarenhet och kunskap av pedagogisk dokumentation - där du följer och dokumenterar barns lärprocesser.
- Du har förmågan att leda andra medarbetare
- Kommunicerar väl i tal och skrift i det svenska språket
- Godkänt språktest som kommer genomföras och krävs för anställning inom förskola.


Meriterande: Det är meriterande om du har:
- Handledarutbildning
- Kunskap om barn med särskilda behov.
- Erfarenhet av Bildstöd och TAKK

Om oss

Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn.


Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör.


Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid.


Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!


Övrig information

Du som medarbetare är det viktigaste vi har för att vi ska kunna utföra vårt uppdrag. Vi erbjuder därför en rad förmåner utöver den individuella lönen - för ett hållbart arbetsliv. Läs mer här: https://www.botkyrka.se/jobb-och-vuxenutbildning/jobba-hos-oss/vart-arbetsgivarerbjudande


Botkyrka kommun har beslutat att blivande medarbetare som kommer i kontakt med barn eller ungdomar eller barn under 18 år i verksamhet inom ramen för 9 § LSS ska visa utdrag ur belastningsregistret. Det gäller även för medarbetare inom gymnasieskolan, kultur- och fritidsverksamhet, hemtjänst, personlig assistans, servicehus samt vård- och omsorgsboende.


Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering för att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och därmed motverka diskriminering. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Record metadata

Click to view metadata