Teknisk ingenjör till innovativa Mips [NB this opening has expired]

Occupation: Hårdvarukonstruktör
Employer: Academic Work
Workplace location: Stockholm, Stockholms län, Sverige
Last application date: 2022-11-14
Publication date: 2022-10-14

Prerequisites

Work experiences: Hårdvarukonstruktör;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Mips är specialiserat på hjälmbaserad säkerhet och är världsledande inom sitt område. Lösningen, vilken är patenterad på samtliga relevanta marknader säljs till den globala hjälmindustrin. Mips består av nyfikna och engagerade personer som gemensamt jobbar för att skapa en tryggare vardag för medmänniskor.

OM TJÄNSTEN
Mips säljer sina produkter till hjälmtillverkare som implementerar Mips teknologi i hjälmar som sedan marknadsförs och säljs till slutanvändare. Mips arbetar med ett flertal av de större hjälmtillverkarna i världen inom kategorin sporthjälmar, men säljer även bolagets lösningar till varumärken verksamma inom kategorierna motorcykel- och säkerhetshjälmar.

Mips har sitt huvudkontor i Täby, där deras unika testanläggning också är belägen. Stora delar av den globala hjälm-produktionen sker i Kina varför Mips har ett helägt dotterbolag som arbetar nära kundernas fabriker. Totalt är Mips idag ca 100 medarbetare som arbetar med försäljning, forskning och utveckling, produktion och administration varav ungefär 75 på huvudkontoret.

Mips växer ständigt och är nu på jakt efter en nyfiken och driven Teknisk ingenjör till deras produktutvecklingsteam!

Du erbjuds


* Ett innovativt bolag som arbetar med en internationell spelplan
* Hamna i ett ungt bolag med stora utvecklingsmöjligheter inom bolaget
* Härligt gäng kollegor som är i ständig rörelse - kanske på ett pass på deras egna gym eller en cykelrunda på lunchen?
* Ett utvecklande arbete i ett högt tempo med ett brett ansvarsområde


ARBETSUPPGIFTER
I rollen får du vara en del av ett implementationsteam bestående av 12 ingenjörer samt 4 projektledare som alla arbetar med att implementera Mips produkter i kundernas hjälmar. Kunderna är några av de största hjälmtillverkarna runt om i världen och du arbetar tillsammans med dina kollegor med många pågående kundprojekt samtidig. Din roll i teamet är att ansvara för design och konstruktion samt de sakliga och tekniska frågorna i framtagningen av Mips rotationsskydd.

Dina kontaktområden är både internt inom bolaget med säljavdelningen, projektledare och resten av teamet men även Mips Kina-kontor samt förstås externt med kund.

Ett typiskt projekt omfattar ritning i CAD, testning av hjälmar i Mips labb samt dokumentation och uppföljning.

Exempel på arbetsuppgifter:


* Designa och konstruera Mips produkter till hjälmar i CAD (SolidWorks)
* Kommunikation och relationskapande med kunder samt internt i bolaget för att driva projekt framåt
* Testning i labb samt dokumentation


VI SÖKER DIG SOM
- Civilingenjörsutbildning gärna mot produktutveckling/design. Du kan vara nyexaminerad eller ha några års erfarenhet
- Tidigare arbetat i CAD-program helst Solidworks
- Talar och skriver obehindrat på engelska och svenska

Som person är du nyfiken, driven och hungrig på kunskap! Du gillar att få saker gjort och gillar att ha många bollar i luften. Du tycker om att ha ett socialt arbete med kontaktytor världen över samtidigt som du får använda din tekniska ådra. Du är van att ta självständigt ansvar för dina arbetsuppgifter och håller engagemang uppe trots motgångar. Du tycker om en varierad vardag med både design i CAD men även att bygga prototyper för hand i vår verkstad samt att testa dina projekt i vårt testlab. Om du, liksom teamet, har ett stort intresse för cykel, skidor eller liknande så kommer du att trivas väldigt bra.

#

Övrig information


* Start: Enligt ö.k
* Omfattning: Heltid med inledande provanställning
* Placering: Täby


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Läs mer om Mips här

Record metadata

Click to view metadata