Affärschef, senior KAM, till Polfärskt Bröd [NB this opening has expired]

Occupation: Key account manager
Employer: Recruit Partner Nordic AB
Workplace location: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
Last application date: 2023-04-02
Publication date: 2022-10-14

Prerequisites

Work experiences: Key account manager;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Om oss

Polfärskt Bröd är en rikstäckande distributör av bröd och kakor till dagligvaruhandeln. Företaget omsätter ca 2,7 miljarder kronor och säljer och levererar några av marknadens starkaste varumärken inom matbröd, Polarbröd. Korvbrödsbagarn, Fazer och Skogaholm. Polfärskt säljer även bröd från Hatting och Brödverket samt kaffebröd från Gille och Hägges. 51 procent av Polfärskt Bröd AB ägs av Polarbröd AB. Resten ägs av de regionala och egenägda Polfärsktföretagen som står för distribution, försäljning och lokal service. Tillsammans med våra kunder och partners skapar vi attraktiva, lönsamma och säljande brödavdelningar i Sveriges alla dagligvarubutiker. Detta gör vi genom lokalt ägandeskap och central gemenskap i en unik kombination. Totalt har Polfärskt över 600 anställda varav 450 säljande distributörer som utgår från 31 strategiskt utplacerade brödterminaler över hela Sverige. Läs mer på www.polfarskt.se (http://www.polfarskt.se/).Vi söker nu en affärsorienterad Affärschef som vill vara med på vår tillväxtresa!

Om rollen

I denna roll blir du huvudansvarig mot samtliga kunder inom DVH. Du bygger långsiktig relation/partnerskap med våra kunder och agerar strategiskt bollplank i vår gemensamma affär och resa framåt. Du är placerad på Polfärskts supportkontor i Lindome och rapporterar till Försäljningschef.

Exempel på arbetsuppgifter

- Driver och ansvarar för affären och relationen med våra centrala kunder (DVH)
- Utvecklar relationen med våra kontakter hos kund - djupare på befintliga kontaktytor samt breddar till nya kontaktytor
- Ansvarar för avtal med kunder
- För kundernas talan internt i vårt utvecklingsarbete
- Delaktig i prognos- och uppföljningsarbete
- Delaktig i att driva och utveckla vår helhetsaffär
- En mycket viktig kugge i det kommersiella teamet där många säljprocesser drivs i team
- Hittar nya affärer via regionala kundgrupperingar


Vi söker

Troligtvis har du en utbildning på Högskole- eller Universitetsnivå inom ekonomi/försäljning/marknad eller motsvarade. Du har tidigare jobbat som exempelvis Key Account Manager, KAM-chef, Category Manager, Sales Manager eller liknande mot DVH. Erfarenhet inom FMCG/retail samt DVH är ett krav.

Som person har du affärsfokus och har god förmåga att agera bollplank i strategiska frågor samtidigt som du är en prestigelös lagspelare som är beredd att göra vad som krävs. Du är analytisk samtidigt som du är en relationsbyggare. Du trivs i en utvecklande vardag med högt tempo och det finns en drivkraft hos dig där du ser både möjligheter och nya utmaningar. Självklart brinner du för försäljning och lönsam tillväxt.

Hos Polfärskt erbjuds du

Vi erbjuder dig en nyckelroll i en platt organisation som växer och satsar framåt, där du i denna roll är med och driver verksamhetens utveckling framåt. Polfärskt är känt för sin kultur och entreprenörsanda där de anställda uppmanas till initiativ och att ta plats. Alltid med fokus på gemenskap där man tar hand om och hjälper varandra.

Ansökan

Du är varmt välkommen med din ansökan via annonsen på recruitpartner.se snarast, då vi gör ett löpande urval, dock senast 13 november 2022. Vid eventuella frågor kontakta ansvarig rekryterare Martina Nordberg på tel. 073-624 77 24 eller martina.nordberg@recruitpartner.se.

Företagets drivkraft och värdering - Framåt tillsammans

Vi bryr oss. Lika mycket om att bygga våra företag som om människorna omkring oss.
Vi bryr oss om planeten vi lever på. Och vi bryr oss lika mycket om alla vi samarbetar med och levererar till. Vi litar på varandra och stöttar varandra, lär av varandra. Från de med erfarenhet till de med mindre erfarenhet. Och i vissa stunder tvärtom. Och vi utnyttjar att vi är en del av något stort, trots att vi jobbar lokalt. Från frukostrummen till lagren, till besöken ute hos våra kunder. Från Smygehamn till Karesuando. Oavsett i vilken ände av landet vi befinner oss så är vi alltid nära. Nära till att hjälpa våra kunder och till att hjälpa varandra. Och visst händer det att vi tävlar, sparras lite grann, men det är bara för att göra varandra bättre. Ingen förlorar. Alla vinner. För nog är det som man brukar säga: Om man vill gå långt, då går man tillsammans.

Record metadata

Click to view metadata