Biblioteksassistenter för timanställning till Eskilstuna bibliotek [NB this opening has expired]

Occupation: Bibliotekarie
Employer: Eskilstuna kommun, Kultur- och fritidsförvaltningen
Workplace location: Eskilstuna, Södermanlands län, Sverige
Last application date: 2022-10-30
Publication date: 2022-10-14This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Är du intresserad av litteratur och söker ett givande extrajobb? Är du serviceinriktad och gillar att möta människor? Nu har du chansen att jobba på Eskilstuna bibliotek!

Eskilstuna bibliotek består av med Stadsbiblioteket i centrum, en biblioteksbuss och verksamhet på sex enheter i kommunen. Vi befinner oss i en spännande förändringsfas där verksamheten anpassas efter invånarnas behov. Människors möjlighet till delaktighet, utåtriktad verksamhet för att nå ovana biblioteksbesökare och mångfald är ledord i utvecklingen. Vi strävar efter att vara en demokratisk arena för samtal och dialog.

Vi söker nu fem serviceinriktade biblioteksassistenter för timanställning!

ARBETSUPPGIFTER
Bibliotekets reception är en central del i arbetet som biblioteksassistent. Arbetet innebär att möta besökare, informera, och vara behjälplig vid frågor. Du registrerar nya låntagare, lånar ut och återlämnar samt ger service vid datorer och vid kopiering m.m.

Du kommer att arbeta på flera olika enheter inom Eskilstuna bibliotek.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med avslutad gymnasieutbildning. Har du erfarenhet av biblioteksarbete är det starkt meriterande. Det är även positivt om du har en påbörjad utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap. Eftersom tjänsten till stor del består av att möta besökare ser vi gärna att du tidigare har arbetat inom servicerelaterade yrken. God datorvana och goda kunskaper i svenska i tal och skrift krävs i rollen som biblioteksassistent.

Dina personliga egenskaper är viktiga för verksamheten. För att lyckas i rollen ser vi att du är flexibel och har god serviceförmåga. Du förstår vikten av att alltid ha bibliotekets besökare i fokus och du har lätt för att samarbeta med andra. Du har även lätt för att ha flera uppgifter igång samtidigt.

I arbetet ingår det tjänstgöring på kvällar och helger.

Är du den vi söker? Välkommen in med din ansökan!

ÖVRIGT
Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att skapa förutsättningar för goda livsvillkor för alla Eskilstunas invånare och besökare genom att erbjuda ett brett kulturutbud och möjligheter till en stimulerande fritid. Vi ansvarar för kommunens kulturskola, bibliotek, mötesplatser, arkiv, museer, fritidsgårdar, föreningsstöd samt arenor för kultur, idrott och friluftsliv. Förvaltningen har ett förvaltningskontor och tre områden: Arenor och friluftsliv, Ung fritid och mötesplatser samt Kultur.

Vill du vara med och leda vägen? Vi erbjuder en arbetsplats som går före och leder vägen i en av Sveriges mest hållbara kommuner. Tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare är du med och utvecklar Eskilstuna genom goda hållbara möten, vägledning och service. Genom ett aktivt och modigt medarbetarskap samt ett tillitsfullt och engagerat ledarskap är du med och driver förändring. Du gör skillnad för människor varje dag.

Vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan eftersom den ligger till grund för vårt urval.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D. Märk din ansökan med Rekryteringsenheten och annonsens referensnummer.

Record metadata

Click to view metadata