Applikationsspecialist med IT-nära ansvar för kommunens verksamhetssystem [NB this opening has expired]

Occupation: Applikationskonsult
Employer: Linköpings kommun
Workplace location: Linköping, Östergötlands län, Sverige
Last application date: 2022-11-01
Publication date: 2022-10-14

Prerequisites

Work experiences: Applikationskonsult;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Om Verksamhetsstöd och service
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Verksamhetsstöd och service som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Inom förvaltningen finns kommunens interna tjänster och servicefunktioner samlade. Vi bidrar till utveckling av kommunens verksamheter och kommunövergripande servicelösningar. 

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss!   

Dina arbetsuppgifter
Vår grupp befinner sig i en expansiv fas med spännande uppdrag framför oss och vi söker därmed utökning till vårt team. Som applikationsspecialist arbetar du i enlighet med PM3 för att ta ansvar för den operativa delen av den IT-nära förvaltningen och utvecklingen av de system och applikationer som används i kommunens olika verksamheter. 

I teamet arbetar vi för att dessa system ska vara säkra, tillgängliga och väl fungerande för kommunens verksamheter. Vi bidrar genom detta till att stödja och utveckla exempelvis skola, omsorg och samhällsbyggnad och verkar för medborgarnas bästa. 

Du kommer bland annat att arbeta med: 


• Styrning, uppföljning och kravställan mot system- och applikationsleverantörer
• Bidra till att utveckla gruppen och dess ansvarsområde och tjänsteleverans
• Planering, koordinering och genomförande av insatser inom utveckling och underhåll
• Support, felsökning och förslag till effektiviseringar och förbättringar inom
• kommunens system och applikationer
• Löpande uppföljning, analys och rapportering av insatser
• Regelbunden dialog och uppföljning med verksamhetsrepresentanter
• Omvärldsbevakning och förslag till utvecklingsaktiviteter
• Delta i upphandlings-, införande- och utvecklingsprojekt inom Linköpings kommun

Vi utgår från nybyggda och fräscha lokaler i Ebbepark. Vår arbetstid är förlagd dagtid måndag-fredag och vi tillämpar flextidsavtal. Vi arbetar både på plats på kontoret och ute i verksamheten och efter överenskommelse med närmaste chef finns även möjlighet till distansarbete.

Din arbetsplats
Verksamhetsområdet LKDATA omfattar ca 100 anställda och omsätter ca 200 miljoner kr. LKDATAs uppdrag är att stödja, utveckla och effektivisera kommunens verksamheter genom att kombinera hög kunskap inom informationsteknologi och kommunal verksamhet. Genom denna unika kombination ser vi till att kommunens verksamheter kan koncentrera resurserna på kärnverksamheten. LKDATA ansvarar över kommunens IT-miljö genom att bland annat tillhandahålla IT-tjänster till verksamheter, som i förlängningen kommer till nytta för Linköpings brukare, elever och invånare. Vi arbetar processorienterat enligt ITIL Service Management, följer portföljstyrningsmodellen PM3 och är certifierade enligt ISO 20 000, vilket möjliggör en hög kvalitet och effektivitet.

Vi strävar efter att våra medarbetare ska känna arbetsglädje ha inflytande och möjlighet att utvecklas, både i arbetet och som individ. Hos oss är arbetet offensivt, varierat och utmanande. Vår kultur präglas av öppet klimat och vi erbjuder stora möjligheter till kompetensutveckling.

Vår enhet Applikationsförvaltning arbetar med att säkerställa att de system och applikationer som används inom kommunen är säkra, tillgängliga och motsvarar verksamhetens förväntningar, behov och krav. Idag arbetar det åtta kollegor i teamet och vi söker nu en applikationsspecialist som vill vara en del av vårt växande team och vår utveckling framåt.

Du som söker
Vi ser att du som söker har en högskoleutbildning inom IT alternativ annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av IT-nära applikationsförvaltning och vi ser det som meriterande om du har erfarenhet vid att arbeta utifrån process- och styrmodellerna ITIL och PM3. Har du dessutom erfarenhet av IT-projektledning ses även det som meriterande. 

Då arbetet innebär många sociala kontakter både inom och utanför verksamheten och eftersom att dokumentation förekommer som en del av arbetsuppgifterna är goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift ett krav. Vidare ser vi att du som söker har en förståelse för systemintegrationer och verksamhetssystem och hur saker och ting hänger ihop och kan se samband och helheter. 

För att lyckas i rollen ser vi att du som söker har lätt för att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt samt sätter upp och håller tidsramar. Vidare samarbetar du bra med andra människor samt lyssnar och kommunicerar på ett lyhört sätt. Att vilja hjälpa andra och vara lugn, uppmärksam och tillmötesgående är för dig en självklarhet. Du arbetar även bra med komplexa frågor och analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar för att lösa komplicerade problem. 

Urval påbörjas efter sista ansökningsdag den 1 november och intervjuer planeras att hållas vecka v. 45. I denna rekrytering kommer vi att använda tester som en del av vår bedömning. Välkommen med din ansökan!

Övrig information 
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10122

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Record metadata

Click to view metadata