Biträdande rektor till Vittra Kronhusparken [NB this opening has expired]

Occupation: Biträdande rektor
Employer: Vittra
Workplace location: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
Last application date: 2022-11-13
Publication date: 2022-10-14

Prerequisites

Work experiences: Biträdande rektor;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Vittraskolorna, ett av Sveriges ledande friskoleföretag med 24 för- och grundskolor runt om i landet. Tillsammans ansvarar vi för cirka 8000 barn och elever och har cirka 1000 medarbetare. Vi startade vår första skola 1993 och ingår sedan 2008 i AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag.

På Vittra är vårt mål att varje barn ska bli medveten om sig själv och världen omkring oss. Vi förbereder dem med kunskap och mod för att de ska känna att de kan vara med och påverka samhället till det bättre.

Vittra Kronhusparken söker biträdande rektor

Vi erbjuder dig ett roligt och utvecklande uppdrag där du tillsammans med skolans rektor leder kompetenta medarbetare och utvecklar verksamheten. Till din hjälp har du även service- och kvalitetsinriktade staber inom kvalitet, ekonomi, HR, juridik, IT, kommunikation och marknadsföring. Du arbetar på delegation av rektor och i tjänsten ingår även chefskap för delar av skolans personal. Ansvarsfördelningen kommer att anpassa efter behov och kompetens bland ledningsgruppens deltagare.

Det här blir du en del av:

Vittra Kronhusparken ligger mitt i centrala Göteborg på Kronhusgatan och har hela Göteborg som sitt upptagningsområde. Vi är en F-9 skola med ca 410 elever och ett fritidshem med ca 50 barn.

På Vittra Kronhusparken arbetar vi med att varje elev ska kunna vara sig själv och vara stolt över sin förmåga att lära sig nya saker. Ett medvetet lärande där eleverna lär sig om sig själva för att på så sätt förstå samhället och världen. Vi tar in omvärlden i undervisningen men lämnar också skolan för omvärlden. Våra pedagoger engagerar sig i varje barn och elev och strävar efter att bygga trygga relationer med alla på skolan. Vi erbjuder läxhjälp, extra studietid och lovskola som leder till att vi har goda resultat utifrån elevernas socioekonomiska förutsättningar – 82,6 % gymnasiebehörighet för våra elever 2022.

Detta söker vi:

Du har erfarenhet från ledningsuppdrag på grundskolan och arbete i ett socioekonomiskt utsatt område. Som person är du en lagspelare och en god relationsbyggare. Som biträdande rektor är du synlig i verksamheten, stöttar och vägleder både i högt och lågt och trivs med att arbeta nära elever och personal. Mötet med andra är viktigt för dig! I rollen är du skolans ansikte utåt och välkomnar elever, vårdnadshavare och personal till vår skola och ger dem en bra introduktion i verksamheten.

Som ledare är du trygg och närvarande och genom dina handlingar skapar du förutsättningar för dina medarbetare att växa och vara nytänkande. Du inspirerar till arbetsglädje och utifrån ett utvecklande och nära ledarskap bidrar du till både din egen och andras utveckling.

När tempot är högt har du förmågan att planera och prioritera din tid utifrån verksamhetens- och elevernas bästa. Du är intresserad av din omgivning och du är duktig på att skapa, etablera och underhålla kontakter med elever, vårdnadshavare och externa intressenter.

Du har en pedagogisk utbildning och är väl förtrogen med skolan styrdokument.

Vi erbjuder

Tillsammans arbetar vi med det kollegiala lärandet för att utveckla undervisningen och för att möta barnens individuella behov. Vittra har en tydlig pedagogisk riktning och olika verktyg och metoder som stödjer vårt arbete. Vi bygger en trygg och utmanande miljö där alla ska få utvecklas och växa, barn som vuxna.

Alla barn och elever på Vittra har en Vittrabok i syfte att skapa medvetenhet om den egna lärprocessen. Dessutom har eleverna tre samlingar i veckan där de träffar sin ansvarspedagog.

Vi har också kvartersmål där vi arbetar med FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Arbetet kan bedrivas tillsammans med lokala aktörer och organisationer för ett bättre samhälle, ett bättre kvarter.

Som en skola inom AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Det finns även möjlighet att som biträdande rektor läsa rektorsprogrammet. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling. Vi har också förmånsportal och friskvårdsbidrag.

Övrigt

Tjänsten är en heltidstjänst med tillsvidareanställning, inledande provanställning på 6 månader (såvida du uppfyller Skollagens krav på behörighet). Tillträde enligt överenskommelse.

Du är varmt välkommen med din ansökan. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Yvonne Glowig tel: 0761-29 75 19, mailadress: yvonne.nystrom@vittra.se. Har du frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta AcadeMedias HR-Business Partner Monika Trygg monika.trygg@academedia.se

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Välkommen med din ansökan!

Record metadata

Click to view metadata