Personlig assistent till 6-årig flicka i Järna (Ref.69) [NB this opening has expired]

Occupation: Personlig assistent
Employer: Kooperativet Hand i Hand ekonomisk förening
Workplace location: Södertälje, Stockholms län, Sverige
Last application date: 2022-11-12
Publication date: 2022-10-14This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Kooperativet Hand i Hand är en medlemsstyrd organisation som bildades 1995 för personer med rätt till assistans. Våra medlemmar finns i Skåne, Halland, södra Småland, Västra Götaland, Stockholm samt Jämtland. Vi har kontor i Halmstad, Hässleholm och Malmö. Vi stöttar våra medlemmar med allt ifrån att ansöka om timmar hos Försäkringskassan/kommunen till personalfrågor rörande de personliga assistenterna. Vi anser att arbetet som personlig assistent är ett av de viktigaste arbeten som finns då man är en möjlighet för en annan människa, en möjlighet som innebär att han eller hon kan få leva sitt liv som alla andra.

Vi söker nu en ny stjärna till vår 6 åriga dotter med en muskelsjukdom, spinal muskelatrofi typ 1, där vi erbjuder en 100% tjänst fördelat mest på eftermiddag/kväll/vaken natt och helg.

Utöver sin muskelsjukdom är hon som vilken annan 6 årig som helst, därför är din arbetsplats där hon befinner sig. Ute i trädgården med kompisar, i skolan, i soffan framför en film eller hos mormor och så vidare.
Hon är en väldigt bestämd tjej som vet vad hon vill men som behöver hjälp att utföra sakerna. Du kommer vara hennes armar och ben, hjälpa henne med olika former av andningsgymnastik, annan träning samt övervakning nattetid.
 
För en fungerande vardag används bland annat inhalator, hostmaskin, bipap, ståskal, rullstol mm. Inget krav på tidigare erfarenhet då man absolut lär sig det på plats.
 
Du som söker bör bo i närområdet, ha körkort och tillgång till egen bil då närmaste busshållsplats ligger 20 min bort, prata flytande svenska, ha god fysik då arbetet innebär flera korta tunga lyft, ha barnasinnet kvar och vara beredd på att hoppa in vid frånvaro!
 
Eftersom flickan är minderårig krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister för arbete med barn med funktionsnedsättning och det är en fördel om du beställer det samtidigt som du skickar in din ansökan. Du beställer utdraget enkelt via polisens hemsida: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Hand i Hand tillämpar rökfri arbetstid.
 
Vi kommer endast att kontakta kandidater som blir aktuella för intervju och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Har du några frågor får du gärna kontakta Matilda på matilda.borven@handihand.se

Record metadata

Click to view metadata