Enhetschef nationell tandvård, internationell vård och arbetsmarknadsstöd [NB this opening has expired]

Occupation: Enhetschef, offentlig förvaltning
Employer: Försäkringskassan
Workplace location: Karlshamn, Blekinge län, Sverige
Last application date: 2022-10-30
Publication date: 2022-10-14

Prerequisites

Work experiences: Enhetschef, offentlig förvaltning;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut som påverkar människors liv och hela samhället. Vi betalar ut cirka 230 miljarder kronor varje år. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.


Inom området Arbetsmarknadsstöd och Etableringsförmåner i Karlshamn handlägger och beslutar vi om ersättning inom Aktivitetsstöd, Utvecklingsersättning, Försvarsförmåner, Etableringsjobb, Återkrav samt kontroll och stickprov. Vi är ca 160 medarbetare och fördelade på 7 enheter.Ansvar och arbetsuppgifter
Som chef inom Försäkringskassan arbetar du enligt myndighetens uppdrag från regeringen. Du ansvarar för att din verksamhet är rättssäker och effektiv samt präglas av en god service. Du leder verksamheten utifrån en helhetssyn och med respekt för fattade beslut. Genom dialog om verksamhetens syfte, mål och strategier skapar du förutsättningar för att dina medarbetare ska kunna och vilja ta stort ansvar för teamets resultat och för sin egen utveckling. I rollen som enhetschef ingår personalansvar och det yttersta resultat- och uppföljningsansvaret för teamen i enheten.

Ditt engagemang i ledarskapet är stort och den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete. Genom att balansera kortsiktiga krav på resultat med en långsiktigt hållbar verksamhet erbjuder du dina medarbetare en hälsofrämjande arbetsmiljö. Du har en god förmåga att anpassa ditt ledarskap utifrån vad situationen och uppdraget kräver.

Som enhetschef ingår du i områdets ledningsgrupp som består av 10 personer och bidrar där med din kompetens och ditt engagemang. Din enhet består av cirka 20 medarbetare som arbetar som försäkringshandläggare inom arbetsmarknadspolitiskt program, återkrav samt kontroll och stickprov och har sin placering i Karlshamn Du är en god kommunikatör på både individ- och gruppnivå och representerar Försäkringskassan i externa samarbeten. Som enhetschef hanterar du sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Vi söker dig som


• har akademisk examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som bedöms likvärdiga
• har god ledarskapsförmåga
• är initiativtagande, målinriktad och skapar resultat
• kan skapa förutsättningar för engagemang, lärande och ständiga förbättringar utifrån verksamhetens mål
• har god självkännedom och är stabil som person
• har god organisatorisk förståelse och kan omsätta denna i verksamheten
• samarbetar och samverkar effektivt med andra
• har god kommunikativ förmåga

Det är meriterande om du


• har erfarenhet av produktionsstyrning av ärendehandläggning
• har erfarenhet av operativt ledarskap
• har erfarenhet av ledarskap i liknande verksamhet
• har erfarenhet av coachande ledarskap och att leda i förändring
• har erfarenhet av att leda team
• har erfarenhet av att leda på distans
• har erfarenhet av att planera din verksamhet i samarbete med chefskollegor
• har god förståelse för Försäkringskassans uppdrag 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Övrigt
1 tjänst, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt och resor ingår i tjänsten. Försäkringskassan kan komma att göra viss ekonomisk personkontroll innan anställning och en anställning hos oss kan även innebära placering i säkerhetsklass. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska test användas som en del i urvalsarbetet.

Vill du veta mer om Försäkringskassan som arbetsgivare? Besök fk.se/jobbahosossKontaktpersoner
Chef: David Fridlund, tel: 010-112 38 35 (för frågor om tjänsten): HR-specialist: Maria Esplund, tel: 010-112 15 62 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Patrik Sjöstedt, tel: 010-112 41 81 Saco-S: Louise Henriksson, tel: 010-118 40 55 Seko: Eliza Grundström, tel: 010-115 34 02.Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 30 oktober. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan.

Record metadata

Click to view metadata