Vi söker en enhetschef till kommunikationsenheten! [NB this opening has expired]

Occupation: Enhetschef, offentlig förvaltning
Employer: Malmö stad
Workplace location: Malmö, Skåne län, Sverige
Last application date: 2022-10-30
Publication date: 2022-10-14

Prerequisites

Work experiences: Enhetschef, offentlig förvaltning;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Ref: 20223233

Arbetsuppgifter
Nu söker fritidsförvaltningens kommunikationsenhet en enhetschef. Vill du tillsammans med engagerade medarbetare vara med och bidra till att stödja förvaltnings olika verksamheter? Är du dessutom en strukturerad och kommunikativ ledare på jakt efter nästa uppdrag. Läs då vidare!

Som enhetschef har du det fulla ansvaret för enhetens verksamhet, arbetsmiljö, personal och budget. I enlighet med detta ansvarar du för att leda, organisera och utveckla verksamheten mot uppsatta mål. Enheten består idag av fem medarbetare vilka du motiverar och förser med de förutsättningar och befogenhet som krävs för att nå verksamhetens mål, detta genom att skapa engagemang och delaktighet. Du representerar fritidsförvaltningen i Malmö stads kommunikationschefnätverk. Utöver din roll som chef och ledare innehåller tjänsten också operativa och strategiska arbetsuppgifter.

I rollen som enhetschef på kommunikationsenheten ingår du även i två ledningsgrupper, på den administrativa avdelningen tillsammans med avdelningschef och enhetschef för IT-enheten samt fritidsdirektörens ledningsgrupp på förvaltningsnivå.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen med inriktning mot media och kommunikation, eller annan inriktning som arbetsgivaren kan bedöma som relevant. Har du utbildning inom ledarskap ser vi detta som meriterande. Vi ser att du har erfarenhet av att arbeta som chef och ledare inom offentlig sektor. Vi ser att du har erfarenhet av att arbeta med brett operativt och strategiskt kommunikationsarbete. Har du arbetslivserfarenhet av operativt och strategiskt kommunikationsarbete i offentlig sektor ser vi detta som meriterande.

Goda kunskaper i svenska både muntligt och skriftligt ser vi som ett krav för tjänsten. Dessutom ser vi gärna att du har en grundläggande förmåga att utrycka dig på engelska i både tal och skrift. Du har en god vana av att använda dator som verktyg och goda IT-kunskaper.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för kommunikation och ledarskap. Som person har du förmågan att leda och skapa engagemang och delaktighet genom förtroende och tillit för att tillsammans nå gemensamma mål. Du har lätt för att skapa förtroende och goda relationer på och utanför arbetsplatsen. Vidare så har du en god förmåga till att planera, prioritera och strukturera såväl ditt som andras arbete samtidigt som du kan förhålla dig till förändrade omständigheter och förhållanden.

I din roll som enhetschef har du förmågan till att bilda dig en helhetssyn och genom att strategiskt planera och organisera driver du, tillsammans med medarbetare och övriga parter enheten framåt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen
Administrativa avdelningen, kommunikationsenheten

Fritidsförvaltningens kommunikationsenhet ligger under administrativa avdelningen. Enheten leds av en enhetschef som tillsammans med fem kommunikatörer fungerar som verksamhetsnära stöd i kommunikationsfrågor till chefer och medarbetare. Kommunikationsenheten arbetar bland annat med att kommunicera förvaltningens och föreningslivets aktiviteter för barn och unga, Malmös fritidsgårdar, bad- och rekreationsverksamheter och idrottsevenemang. Enheten ansvarar för intern och extern kommunikation, marknadsföring, grafisk produktion, digitala kanaler, sociala medier, press/media och kriskommunikation.

Fritidsförvaltningen

Tycker du att det är viktigt med en meningsfull fritid? Vill du jobba med något som gör skillnad? I så fall – välkommen att söka jobb hos oss på fritidsförvaltningen. Vår verksamhet omfattar stadens fritidsgårdar, badanläggningar, drift av idrotts- och fritidsanläggningar, genomförande av små och stora evenemang och inte minst stöd och service till stadens föreningsliv. På fritidsförvaltningen jobbar vi alla tillsammans för att göra skillnad för Malmöborna och vår yttersta ambition är att alla Malmöbor ska ha möjlighet till en meningsfull fritid

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.


Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Övrigt
Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Fritidsförvaltningen tillämpar rökfri arbetstid.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Intervjuer för tjänsten kommer att hållas med utvalda kandidater den 8/11 & 10/11 (1a intervju). Samt (2a intervju) 14/10.

Record metadata

Click to view metadata