Hygiensjuksköterska [NB this opening has expired]

Occupation: Sjuksköterska, grundutbildad
Employer: NU-sjukvården, Utvecklings- och Planeringsenhet, Ledning och stöd
Workplace location: Trollhättan, Västra Götalands län, Sverige
Last application date: 2022-10-28
Publication date: 2022-10-14This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.Är du intresserad av att förebygga vårdrelaterade infektioner och arbeta för att förebygga smittspridning? NU-sjukvården söker en hygiensjuksköterska! 

Beskrivning
Tjänsten ingår i teamet för vårdhygien som är en del i NU-sjukvårdens område ledning och stöd, Utvecklings- och planeringsenhet.

I enheten finns även säkerhet och beredskap, trauma, miljö och hållbar utveckling, administrativt stöd och avancerad ärendehantering, utveckling och chefsstöd samt lokalstrategisk planering.

Teamet är rådgivande och ger expertstöd i vårdhygieniska frågor för NU-sjukvården, primärvården och kommunal vård och omsorg inom Fyrbodalsområdet. Vårdhygien har regionala uppdrag samt samarbetar både regionalt och nationellt.

Vårdhygien är en expertfunktion som genom rådgivning och undervisning hjälper vårdens medarbetare och chefer att ge patienter en god och säker vård. Vårdhygien består av hygiensjuksköterskor och läkare med specialistkompetens.

Vi söker dig som är utvecklingsorienterad och kan utmana invanda tankemönster. Vi vill att du är utpräglat kommunikativ och har en god pedagogisk kompetens. Du är erfaren inom din profession och har relevant vidareutbildning. Du förväntas att relativt snabbt bli självständig men kommer att samarbete nära med många olika experter inom område ledning och stöd.

Arbetsuppgifter
Vi kan erbjuda dig ett spännande och stimulerande arbete, där fokus på utvecklingsarbete inom enheten spelar en viktig roll. Arbetet är självständigt och utåtriktat. Det innehåller en stor grad av samarbete och personliga möten med många aktörer inom vård och omsorg.  Arbetsuppgifterna är omväxlande och ibland komplexa, vilket innebär stora utvecklingsmöjligheter i yrkesrollen.  I arbetsuppgifterna ingår också epidemiologisk övervakning och samverkan med regionens upphandlingsverksamhet och byggverksamhet. Tjänsten kan också innebära arbete med andra uppdrag och uppgifter inom området/enheten.

Exempel på arbetsuppgifter:

- Informera, undervisa och lämna råd i vårdhygieniska frågor
- Medverka vid smittspårning inom vård och omsorg och rekommendera förebyggande åtgärder mot smitta och vårdrelaterade infektioner
- Hålla dig uppdaterad om infektionsläget globalt, regionalt och lokalt och samverka med vårdens chefer och vårdpersonal

Kvalifikationer
Du är legitimerad sjuksköterska och har arbetslivserfarenhet från yrket. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av vårdhygieniskt arbete och varit drivande i projekt/ utvecklingsarbete.

Du har en pedagogisk kompetens, är lösningsinriktad och handlingskraftig som person och kan på ett självständigt, tydligt och strukturerat sätt driva och leda processer mot uppställda mål. Du förstår vikten av att förankra och pedagogiskt kommunicera inom ditt ansvarsområde. För att lyckas i rollen är du socialt utåtriktad, kommunikativ och prestigelös.

Arbetet innebär många kontakter utanför arbetsplatsen, vilket ställer krav på din förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer till flera olika samverkanspartners. Du uttrycker dig väl i svenska både i tal och skrift och har god datorvana. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa. Läs mer om NU-sjukvården och våra förmåner på https://www.nusjukvarden.se/jobba-hos-oss/Varfor-NU-sjukvarden/

Tjänsten innebär en del resor vilket kräver att du har B-körkort. Intervjuer kan komma att ske fortlöpande under annonseringstiden.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Record metadata

Click to view metadata