bitr. enhetschef sökes till avd 140 Danderyds sjukhus [NB this opening has expired]

Occupation: Sjuksköterska, grundutbildad
Employer: Psykiatri Nordväst, Heldygnsvårdssektionen, Avd 140 nö
Workplace location: Stockholm, Stockholms län, Sverige
Last application date: 2022-11-04
Publication date: 2022-10-14

Prerequisites

Work experiences: Sjuksköterska, grundutbildad;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Söker du nya utmaningar inom psykiatrisk heldygnsvård.

Vi söker dig som har ett stort medmänskligt engagemang och som är driven att hjälpa våra patienter med psykisk ohälsa.

Avdelning 140, är en av åtta heldygnsvårdsavdelningar inom Psykiatri Nordväst och ligger på Danderyds sjukhus. Avdelningen har 17 vårdplatser med inriktning psykos. Arbetsområdet inom psykiatrisk heldygnsvård är brett, och arbetet här på avdelningen är både spännande och varierande.

På avdelningen arbetar sjuksköterskor, skötare och läkare gemensamt för att ge våra patienter bästa möjliga vård och till vår hjälp har vi kurator och arbetsterapeut. Vi arbetar i team för att ge nära vård och alltid ha var patients individuella behov i fokus.  

 Kompetensutveckling är viktigt för oss och alla våra medarbetare har möjlighet att medverka i olika utbildningar och kurser. För dig som sjuksköterska kan vi erbjuda att genomföra din specialistutbildning i psykiatri inom ramen för din heltidsanställning. Du får också ta del av våra förmåner såsom friskvårdsbidrag och fri sjukvård inom SLSO.


Arbetsuppgifter
Som biträdande enhetschef har du en viktig roll i utvecklingsarbete samt det dagliga arbetet på avdelningen. Du ansvarar för kontinuitet och struktur i omvårdnadsarbetet samt i vårdprocessen för patienterna på avdelningen och följer upp att rutiner och riktlinjer följs. Vidare innebär arbetet t.ex. introduktion av nya medarbetare, och du kommer att ansvara även för samordning i omvårdnadsarbetet när det gäller bemanningsplanering tillsammans med enhetschef och bemanningsassistent samt fortlöpande hantering av det personaladministrativa systemet Heroma. Kliniskt arbete som sjuksköterska på avdelningen förekommer och du kommer att vara ställföreträdande för enhetschefen enligt dennes delegation.

Du deltar i den mer övergripande styrningen av verksamheten och du kommer vara med och fatta övergripande beslut om bl.a. avdelningens utvecklings- och kvalitetsarbete tillsammans med enhetschefen och den medicinskt ansvarig läkaren. Du och enhetschefen ska tillsammans arbetsleda och stödja medarbetarna, verka för ett gott samarbetsklimat, trivsel och arbeta för hög patientsäkerhet samt god arbetsmiljö.

 

Arbetet inom psykiatrin utvecklas kontinuerligt och delaktighet i avdelningarnas kvalitets- och utvecklingsarbete är en självklarhet för oss. Vi vill att du aktivt ska vara med i utvecklingsarbetet och implementera ny kunskap.

 

Anställningsform:
Tillsvidare som sjuksköterska med ett tidsbegränsat uppdrag som biträdande enhetschef. Uppdraget följer enhetschefens förordnande. Arbetstiden är 40 tim/vecka.Kvalifikationer:
Du som söker ska vara legitimerad sjuksköterska, tidigare erfarenheter av psykiatrisk vård och/eller specialistutbildning i psykiatri ses som meriterande men inget krav.

 

Personliga egenskaper:
Vi ser att du som sökande är flexibel i hur du prioriterar, planerar och utför dina arbetsuppgifter. Du är tydlig i din arbetsledarroll och delegerar uppgifter på ett tydligt och rättvist sätt. Då vi som team ofta arbetar i ett högt tempo krävs att du har lätt för att samarbeta och att kommunicera med dina kollegor. Framför allt önskar vi att du är intresserad av psykiatrisk heldygnsvård, samt motiverad till att se till och bemöta våra patienters varierande behov. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Övrig information:
Provanställning på 6 månader kan komma att tillämpas.Vi ser fram emot din ansökan!

 
Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Record metadata

Click to view metadata